Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ισίδωρος Ντογιάκος: Δεν έχω δεχτεί απειλές, δεν χειρίζομαι κάποια σοβαρή υπόθεση

Ισίδωρος Ντογιάκος

«Δεν έχω δεχθεί απειλές και αυτή την περίοδο, δεν χειρίζομαι στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κάποια σοβαρή υπόθεση, στην οποία να πηγαίνει το μυαλό μου ότι έγινε η αιτία για να στοχοποιηθώ» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ήταν λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (13.11.2018) όταν ο Ισίδωρος Ντογιάκος ειδοποιήθηκε από την αστυνομία πως έξω από το σπίτι του στο Βύρωνα είχε τοποθετηθεί βόμβα. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε κατσαρόλα, σε μπαγκαζιέρα μηχανής.

«Από καθαρή τύχη δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός και δεν κινδύνευσαν άνθρωποι» τονίζει επίσης ο Ισίδωρος Ντογιάκος στη δήλωσή του.

Κύκλοι από το περιβάλλον του, πάντως, κάνουν λόγο για στοχοποίησή του τα τελευταία χρόνια επισημαίνοντας πως «ο κ. Ντογιάκος, εδώ και 3 χρόνια, στοχοποιείται λόγω της μακροχρόνιας αρνητικής αναφοράς στο όνομα του».

Το τηλεφώνημα του υπουργού Δικαιοσύνης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισίδωρο Ντογιάκο είχε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Καλογήρου εξέφρασε στον κ. Ντογιάκο τη συμπαράστασή του και τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επαφή με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την εξέλιξη της πορείας των ερευνών.

Ήταν λίγο πριν από τις 04:00 τα ξημερώματα όταν άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και το zougla.gr. Όπως αναφέρει η Εφ.Συν., το τηλεφώνημα στα γραφεία της εφημερίδας έγινε στις 03:54 και ο άγνωστος είπε: «σε 20 λεπτά θα εκραγεί μηχανισμός στην οδό Αδραμυτίου 18 στον Βύρωνα. Να εκκενωθεί ο δρόμος. Δεν είναι φάρσα».

Στην πρώτη του αντίδραση, μέσω της εκπομπής Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, ο Ισίδωρος Ντογιάκος τόνισε πως είδε τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί μέσα σε κατσαρόλα

«Ειδοποιηθήκαμε από την Αστυνομία ότι βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός σε μπαγκαζιέρα μηχανής και στη συνέχεια το είδα με τα μάτια μου. Έχει αποκλειστεί η περιοχή και δεν μας επιτρέπουν να βγούμε από το σπίτι μας, που βρίσκομαι με τη γυναίκα και τα παιδιά μου», είπε.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις