Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ισόβια στον 62χρονο που δολοφόνησε την 6χρονη κόρη του και την πέταξε στα σκουπίδια

Ισόβια στον 62χρονο που δολοφόνησε την 6χρονη κόρη του και την πέταξε στα σκουπίδια

– Ομόφωνη απόφαση για ισόβια στον 62χρονο πρώην αστυνομικό
– Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό
– Ανθρωποκτονία από πρόθεση και εξύβριση νεκρού
– “Καταπέλτης” ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του
– “Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε σχεδόν μάγουλο με μάγουλο. Δεν δέχομαι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό, ότι θα πέθαινε”
– “Θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε.Τρελός δεν είναι, είναι συμφεροντολόγος”

Ισόβια κάθειρξη επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 62χρονο πρώην αστυνομικό που σκότωσε την 6χρονη Στέλλα και στην συνέχεια πέταξε το άψυχο κορμάκι τις στα σκουπίδια, τον Απρίλιο του 2018.

Η απόφαση για τα όσα τράβηξε η 6χρονη Στέλλα στα χέρια του παιδοκτόνου ήταν ομόφωνη. Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού και κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Απέρριψε κατά πλειοψηφία 6-1 το αίτημα για αναγνώριση των ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

“Καταπέλτης” ο εισαγγελέας

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας, Ματθαίος Μάκου, με μία σύντομη και εμπεριστατωμένη αγόρευση ζήτησε να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενος.

«Όπως φάνηκε στην αρχή κι εγώ αμφιταλαντεύτηκα για την ύπαρξη μειωμένου καταλογισμού. Αποδέχομαι οτι έχει κάποια μορφή προβλήματος, κατάθλιψη.

Αντιλήφθηκα από όσα είπε εδώ, οτι κράταγε το κορίτσι σε απόσταση αναπνοής, όταν του κράταγε το στόμα και τη μύτη. Δε θέλω να πάει αλλού η σκέψη μου… Θα μείνω σε αυτά που λέει. Δεν θα επαναλάβω τα εμφανή. Ό,τι προβλημα και να είχε, μου έκανε εντυπωση ψυχραιμία του μετά και ότι αφιέρωσε στην απολογία του ένα λεπτό στο κοριτσάκι του και δέκα λεπτά στα χρήματα.

Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε σχεδόν μάγουλο με μάγουλο. Δεν δέχομαι ότι δεν του πέρασε από το μυαλό, ότι θα πέθαινε.

Δεν μπορεί 3-4 λεπτα να κοίταζε το σπίτι και να γύρναγε εδώ κι εκεί. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κατάλαβε.Τρελός δεν είναι, είναι συμφεροντολόγος. Έχει κάποια μορφή προβλήματος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τα αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για μία από χειρότερες περιπτώσεις. Τι να πω τον καταλαβαίνω να κάνει δύο απόπειρες αλλά τον βλέπω ακόμα εδώ. Ζητάω την ενοχή του όπως κατηγορείται» τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις