Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισχυρότατη έκρηξη στην Ιπποκράτους – Έσκασε βόμβα σε βιβλιοπωλείο – Έρευνες και για δεύτερη βόμβα

Φωτο Newsit
Φωτο Newsit

– Κλειστή η Ιπποκράτους από την Ισαύρων μέχρι τη Βουλγαροκτόνου μετά την ισχυρή έκρηξη
– Άγνωστος πήρε τηλέφωνο σε εφημερίδα και σε ιστοσελίδα και προειδοποίησε πως δεν είναι φάρσα η απειλή για βόμβα
– Έντρομοι οι κάτοικοι στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν βγει στους δρόμους – Πολλές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και πολυκατοκίες
– Στην έρευνα μετέχουν άντρες της Αντιτρομοκρατικής αλλά και αξιωματούχοι από τα εγκληματολογικά εργαστήρια

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τις 22:30 στην Ιπποκράτους 112 κοντά στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις και η οποία ήταν τόσο δυνατή που σκόρπισε τον τρόμο σε όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Η βόμβα έσκασε λίγα μετά το τηλεφώνημα αγνώστων στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου ένας άντρας μιλώντας ελληνικά προειδοποίησε για την ύπαρξη βόμβας στο βιβλιοπωλείο, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται για φάρσα. Μάλιστα, ο άντρας σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες προέτρεπε την αστυνομία να απομακρύνει τους κατοίκους της περιοχής από τα παράθυρά τους.

Τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό δέχθηκε και ειδησεογραφική ιστοσελίδα zougla.gr δίνοντας περιθώριο 30 λεπτών μέχρι την έκρηξη του μηχανισμού. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άγνωστος άντρας ακουγόταν στο τηλέφωνο σαν να διαβάζει ένα κείμενο και προειδοποίησε πολλές φορές πως δεν πρόκειται για φάρσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή η αστυνομία ερευνά όλη την περιοχή για την ύπαρξη και δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού.

Η περιοχή μέσα σε ελάχιστα λεπτά αποκλείστηκε και οι αστυνομικοί σχεδόν ούρλιαζαν στους κατοίκους να μπουν μέσα στα σπίτια τους και να απομακρυνθούν από τα παράθυρά τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων οι αστυνομικοί ακόμα καλούν τον κόσμο να παραμείνει μέσα στα σπίτια τους, ενώ έχουν υπάρξει και σοβαρές υλικές ζημιές στις τριγύρω πολυκατοκίες.

Αμέσως μετά σημειώθηκε μία ισχυρότατη έκρηξη στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές όχι μόνο στο κατάστημα, αλλά και στις τζαμαρίες των διπλανών καταστημάτων και σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο έχει έναν εθνικιστικό προσανατολισμό στα βιβλία του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε