Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καίριο “χτύπημα” στο Επαναστατικό Ταμείο! Καρέ – καρέ η επιχείρηση και οι συλλήψεις

Επαναστατικό Ταμείο

– Το Επαναστατικό Ταμείο… βρέθηκε και οι Αρχές προχώρησαν σε 14 συλλήψεις
– Οι συλληφθέντες φέρονται να “τροφοδοτούσαν” τραπεζικό λογαριασμό κατ’ εντολή ατόμων που βρίσκονται στις φυλακές Κορυδαλλού
– Τον λογαριασμό είχε ανοίξει ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, που κατηγορείται για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο αλλά και για αυτά σε ΔΝΤ και ευρωπαίους αξιωματούχους
– Τα ¨ανταλλάγματα” για τις… καταθέσεις περιελάμβαναν από κινητά μέχρι και… ποτά στις φυλακές
– Πώς συνδέεται η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” και πώς ξεδιπλώθηκε το κουβάρι

Καίριο χτύπημα στο λεγόμενο Επαναστατικό Ταμείο φαίνεται πως κατάφερε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την σύλληψη 14 ατόμων. Τα άτομα αυτά φέρονται να κατέθεταν χρηματικά ποσά σε έναν συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό. Τον είχε ανοίξει με πλαστά στοιχεία, ο προφυλακισμένος νεαρός κατηγορούμενος για την συμμετοχή του στο χτύπημα εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παππαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λογαριασμό είχε ανοίξει με πλαστά στοιχεία ο Κων/νος Γιαχτζόγλου. Και μάλιστα με το ίδιο πλαστό Δελτίο που είχε χρησιμοποιήσει για την ενοικίαση της γιάφκας στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Εκεί, δηλαδή, όπου είχε συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην 28 Οκτωβρίου του 2017. Η σύλληψη έγινε τότε με την κατηγορία τις αποστολής τρομοδέματος στον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παππαδήμο.

Πώς έφτασαν στο Επαναστατικό Ταμείο

Η έρευνα για το λεγόμενο Επαναστατικό Ταμείο ξεκίνησε από την ΑΔΑΕ. Εντοπίστηκε αρχικά ένας συγκεκριμένος λογαριασμός έπειτα από στοιχεία που τους είχε στείλει ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής για θέματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πολύ σύντομα οι ειδικοί εντόπισαν τον “προβληματικό” λογαριασμό. Άμεσα τον έθεσαν σε “παρατήρηση”, καθώς ήδη περιείχε ένα ποσό κοντά στις 4.000 Ευρώ.

Έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν και τους ανθρώπους που κατά καιρούς είχαν καταθέσει χρηματικά ποσά στο λογαριασμό. Ποσά που, μάλιστα, ανέρχονταν σε 50, 100 και 200 ευρώ τη φορά.

Όλα αυτά τα στοιχεία διασταυρώθηκαν από την ΑΔΑΕ. Όταν πια ολοκληρώθηκε η έρευνα, διαβιβάστηκαν αρμοδίως στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή. Εκείνος με την σειρά του, εξέδωσε εντάλματα σύλληψης σε βάρος 14 ατόμων. Ανάμεσά τους τρεις γυναίκες κι ένας αλλοδαπός, συγκεκριμένα Αλβανός.

Η αποκάλυψη

Το πρωί της Τρίτης, 08.05.2018, έπειτα από ταυτόχρονες αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν και οι 14 ύποπτοι. Όλοι τους είχαν καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό που είχε ανοίξει στην “Western Union”, ο Κων/νος Γιαχτζόγλου. Ο οποίος χρησιμοποιούσε την ψεύτικη ταυτότητα που είχε βρεθεί από τους Αστυνομικούς στην γιάφκα του Αγίου Παντελεήμονα.

Όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες και οι 14 συλληφθέντες ουδεμία σχέση έχουν με τρομοκρατία και κυρίως με τον Αντιεξουσιαστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι συλληφθέντες έχουν φίλους, ή συγγενείς, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για διάφορα ποινικά αδικήματα και κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού. Και συγκεκριμένα στην πτέρυγα που είναι κρατούμενα τα μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι 14 συλληφθέντες είχαν καταθέσει αυτά τα χρήματα στον επίμαχο λογαριασμό, καθώς οι “πολιτικοί” κρατούμενοι είχαν κάνει διάφορες εξυπηρετήσεις σε ποινικούς κρατούμενους, όπως η είσοδος στης φυλακές αλκοολούχων ποτών και κινητών. Βέβαια για αυτές τις “εξυπηρετήσεις” και για τα χρήματα που είχαν ξοδέψει οι “Πυρήνες”, οι συγγενείς των ποινικών κατέθεταν το αντίτιμο στο λογαριασμό στην “Western Union”.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις