Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καίτη Γαρμπή: “Σπάει” τη σιωπή της για τη ληστεία στο σπίτι της

Καίτη Γαρμπή: “Σπάει” τη σιωπή της για τη ληστεία στο σπίτι της

Μ’ ένα μήνυμα άκρως συγκινητικό η Καίτη Γαρμπή αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της λίγες ημέρες μετά τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε εκείνη και ο σύζυγος τη, Διονύσης Σχοινάς, στα χέρια των κακοποιών μέσα στο σπίτι τους στην Ερυθραία.

Η Καίτη Γαρμπή μπορεί να μην αναφέρεται με λεπτομέρειες στο τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, όταν επέστρεψε από το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται, ωστόσο θέλησε να δώσει τη δική της συμβουλή σ όσους έχουν μια παρόμοια εμπειρία με την δική της στο μέλλον.

Click4more Καίτη Γαρμπή: Θέλω διπλή αγάπη και διπλό χειροκρότημα! Τα πρώτα λόγια μετά τις δραματικές στιγμές στα χέρια των ληστών

Με μια ανάρτηση στο Instagram, την οποία συνοδεύει ένα… cartoon με την ίδια και τον Διονύση Σχοινά, η Καίτη Γαρμπή ευχαριστεί όλους όσους στάθηκαν στο πλευρό της οικογένειάς της και ενδιαφέρθηκαν για τις δύσκολες ώρες που πέρασαν.

Τα συγκινεί ο τρόπος για τον οποίο μιλάει για τον Διονύση Σχοινά, ο οποίος φάνηκε ψύχραιμος απέναντι στους ληστές, που απειλούσαν την Καίτη Γαρμπή συνεχώς με ένα όπλο. «Θέλω να ευχαριστήσω τον άντρα μου που με τη σοφία του, την ψυχραιμία του και την καλοσύνη του κυριολεκτικά έσωσε τις ζωές και των 3 μας», γράφει η Καίτη Γαρμπή.

Καίτη Γαρμπή: Πέντε 24ωρα από το φρικτό ξημέρωμα»

«Πέρασαν 5 εικοσιτετράωρα από εκείνο το φριχτό ξημέρωμα της 25ης Γενάρη και σήμερα είμαι σε θέση να γράψω ένα μήνυμα.

Νιώθω τη μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς, φίλους, συγγενείς, συνάδελφους, γείτονες, φίλους φίλων, γνωστούς και αγνώστους για όλα τα μηνύματα που μας στείλατε.

Όλα ξεχείλιζαν από καθαρή αγάπη, από συμπόνοια, από καλοσύνη, από συμπαράσταση, από πίστη.

Ξέρω πως είσαστε πάρα πολλοί εσείς που προσευχηθήκατε για μένα και την οικογένεια μου” γράφει η Καίτη Γαρμπή και προσθέτει “Νιώθουμε γι αυτό απέραντη συγκίνηση κι ευγνωμοσύνη και το γράφω με δάκρυα στα μάτια…

Click4more Διονύσης Σχοινάς: Είμαστε σοκαρισμένοι! Δόξα τω Θεώ, είμαστε καλά

Κι εμείς δεν έχουμε σταματήσει να προσευχόμαστε και να ευχαριστούμε μ όλη μας την καρδιά τον Θεό που μας έστειλε τους αγγέλους του να μας προστατέψουν τη στιγμή που χρειάστηκε να σταθούμε ψύχραιμοι και γεμάτοι πίστη μπροστά σε 4 οπλισμένους τύπους και να βγούμε ζωντανοί από τα χέρια τους.

Θέλω να ευχαριστήσω τον άντρα μου που με τη σοφία του, την ψυχραιμία του και την καλοσύνη του κυριολεκτικά έσωσε τις ζωές και των 3 μας.

Κάθε μέρα είμαστε όλο και καλύτερα και προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας ο,τι έγινε και να κοιτάμε μπροστά!

Δεν κάναμε δηλώσεις ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ αν και ξέρουμε πως θα θέλατε να ενημερωθείτε, από ενδιαφέρον κι αγάπη. Όμως θεωρήσαμε ότι θα ήταν ταπεινωτικό και ψυχοφθόρο να βγούμε δημόσια και να αναπαραστήσουμε τη φρίκη που ζήσαμε για την δημοσιότητα!

Click4more Καίτη Γαρμπή, Διονύσης Σχοινάς: Σοκάρουν οι καταθέσεις τους! Τα σενάρια για τη ληστεία

Σε όλους αυτούς που νοιάστηκαν πραγματικά για μας χωρίς να έχουν κανένα όφελος, φυσικά μιλήσαμε άμεσα και τους καθησυχάσαμε.

Θέλω να βοηθήσω μέσα απ αυτή την εμπειρία μου και να δηλώσω πως αν, αν ποτέ βρεθείτε σ αυτή τη θέση -να μη δώσει ποτέ ο Θεός τέτοιο κακό σε κανένα- να είστε ψύχραιμοι και να δώσετε με προθυμία ό,τι ζητήσουν. Τα υλικά γίνονται, οι άνθρωποι δεν ξαναγίνονται”.

Δείτε την ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Πέρασαν 5 εικοσιτετράωρα από εκείνο το φριχτό ξημέρωμα της 25ης Γενάρη και σήμερα είμαι σε θέση να γράψω ένα μήνυμα. Νιώθω τη μεγάλη ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς, φίλους, συγγενείς, συνάδελφους, γείτονες, φίλους φίλων, γνωστούς και αγνώστους για όλα τα μηνύματα που μας στείλατε. Όλα ξεχείλιζαν από καθαρή αγάπη, από συμπόνοια, απο καλοσύνη, από συμπαράσταση, από πίστη. Ξέρω πως είσαστε πάρα πολλοί εσείς που προσευχηθήκατε για μένα και την οικογένεια μου. Νιώθουμε γι αυτό απέραντη συγκίνηση κι ευγνωμοσύνη και το γράφω με δάκρυα στα μάτια… Κι εμείς δεν έχουμε σταματήσει να προσευχόμαστε και να ευχαριστούμε με όλη μας την καρδιά τον Θεό που μας έστειλε τους αγγέλους του να μας προστατέψουν τη στιγμή που χρειάστηκε να σταθούμε ψύχραιμοι γεμάτοι πίστη μπροστά σε 4 οπλισμένους τύπους και να βγούμε ζωντανοί από τα χέρια τους. Θέλω να ευχαριστήσω τον άντρα μου που με τη σοφία του, την ψυχραιμία του και την καλοσύνη του κυριολεκτικά έσωσε τις ζωές και των 3 μας. Κάθε μερα είμαστε όλο και καλύτερα και προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω μας ο,τι έγινε και να κοιτάμε μπροστά! Δεν κάναμε δηλώσεις ΠΟΥΘΕΝΑ και σε ΚΑΝΕΝΑ αν και ξέρουμε πως θα θέλατε να ενημερωθείτε, από ενδιαφέρον κι αγάπη. Όμως θεωρήσαμε ότι θα ήταν ταπεινωτικό και ψυχοφθόρο να βγούμε δημόσια και να αναπαραστήσουμε τη φρίκη που ζήσαμε για τη δημοσιότητα! Σε όλους αυτούς που νοιάστηκαν πραγματικά για μάς χωρίς να έχουν κανένα όφελος, φυσικά μιλήσαμε άμεσα και τους καθησυχάσαμε. Θέλω να βοηθήσω μέσα απ αυτή την εμπειρία μου και να δηλώσω πως αν, αν ποτέ βρεθείτε σ αυτή τη θέση -να μη δώσει ποτέ ο Θεός τέτοιο κακό σε κανένα- να είστε ψύχραιμοι και να δώσετε με προθυμία ο,τι ζητήσουν. Τα υλικά γίνονται, οι άνθρωποι δεν ξαναγίνονται.🙏🏻❤️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kaiti! (@kaitigarbi) στις

Το χρονικό της νύχτας τρόμου για Καίτη Γαρμπή και Διονύση Σχοινά

Τα όσα έζησαν η Καίτη Γαρμπή και ο Διονύσης Σχοινάς στο σπίτι τους προκαλούν τρόμο. Και αποκαλύπτονται από τα όσα περιέγραψαν στις καταθέσεις τους. Το διάσημο ζευγάρι έπεσε θύμα ληστείας μέσα στο σπίτι του, στη Νέα Ερυθραία, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Ήταν 05:50 τα ξημερώματα όταν οι τέσσερις κουκουλοφόροι έστησαν καρτέρι στην Καίτη Γαρμπή και την περίμεναν να γυρίσει στο σπίτι της από το νυχτερινό κέντρο όπου εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Όταν η γνωστή τραγουδίστρια σταμάτησε το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα, της επιτέθηκαν και με την απειλή όπλων, την ανάγκασαν να τους ανοίξει. Μάλιστα, τη φίμωσαν για να είναι σίγουροι ότι η Καίτη Γαρμπή δεν θα μπορέσει να φωνάζει βοήθεια, ώστε κάποιος να την ακούσει και να καλέσει την αστυνομία.

Όταν μαζί με την τραγουδίστρια οι τέσσερις δράστες μπήκαν στο σπίτι, απείλησαν με όπλο τον σύζυγό της, Διονύση Σχοινά, ο οποίος είχε ξυπνήσει από τη φασαρία. Τον οδήγησαν στο σαλόνι, τον έδεσαν και τον απείλησαν πως θα του «φυτέψουν μια σφαίρα στο κεφάλι» αν δεν τους έλεγε που είναι το χρηματοκιβώτιο και ποιος ήταν ο κωδικός.

Καίτη Γαρμπή: Με κρατούσαν ακινητοποιημένη

Στην κατάθεσή της, η Καίτη Γαρμπή αναφέρει: «Είχα σταματήσει το αυτοκίνητο στην γκαραζόπορτα και περίμενα να ανοίξει. Εμφανίστηκαν μπροστά μου τέσσερα άτομα με κουκούλες. Οι δυο με απείλησαν με όπλο και μου ζήτησαν να κατέβω από το αμάξι. Το έκανα, γιατί δεν ήξερα τις προθέσεις τους και είδα φοβηθεί. Στη συνέχεια, με υποχρέωσαν να τους οδηγήσω στο εσωτερικό του σπιτιού, όπως κι έκανα. Με ρώτησαν αν υπάρχει άλλος στο σπίτι κι εγώ τους είπα ότι είναι ο σύζυγός μου, ο οποίος από τη φασαρία είχε ξυπνήσει. Τον απείλησαν κι εκείνον με το όπλο. Εμένα με κρατούσαν ακινητοποιημένη, υπό την απειλή όπλου. Έδεσαν τον Διονύση και του ζητούσαν να τους αποκαλύψει που έχουμε χρήματα».

Διονύσης Σχοινάς: «Είδα ένα άτομο να με σημαδεύει με όπλο»

Από την πλευρά του, στην κατάθεσή του ο Διονύσης Σχοινάς περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησαν ο ίδιος και η Καίτη Γαρμπή ως εξής: «Άκουσα θόρυβο από το σαλόνι και κατάλαβα ότι είχε επιστρέψει η Καίτη. Σηκώθηκα και ξαφνικά είδα μπροστά μου ένα άτομο με όπλο να με σημαδεύει. Με οδήγησε στο σαλόνι. Εκεί βρίσκονταν και οι υπόλοιποι, μαζί με τη σύζυγό μου. Με έδεσαν κι εμένα και στη συνέχεια με απείλησαν λέγοντάς μου «θα σου φυτέψουμε μια σφαίρα στο κεφάλι, αν δεν μας πεις που είναι το χρηματοκιβώτιο». Τους αποκάλυψα που βρίσκεται, το άνοιξα και οι δράστες πήραν από μέσα χρήματα και κοσμήματα κι έφυγαν από το σπίτι».

Επαγγελματίες οι δράστες, τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η αστυνομία εκτιμά ότι οι τέσσερις ληστές που επιτέθηκαν στην Καίτη Γαρμπή και τον Διονύση Σχοινά είναι επαγγελματίες. Και αυτό γιατί ότι μόνο φρόντισαν με κουκούλες να κρύψουν τα χαρακτηριστικά τους, αλλά φαίνεται να γνώριζαν πως υπήρχαν κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του ζευγαριού και πήραν το καταγραφικό ώστε να μην έχει εικόνα τους η αστυνομία!

Οι τέσσερις ήξεραν πως η Καίτη Γαρμπή εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο της Αθήνας κάθε Παρασκευή και Σάββατο και είχαν αποφασίσει να της στήσουν καρτέρι, να την αιφνιδιάσουν και απειλώντας την, να την αναγκάσουν να τους ανοίξει για να μπουν στο σπίτι.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις