Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Καλαμαριά: Αναβιώνει στο δικαστήριο η δολοφονία της 63χρονης από τον ψυκτικό

στάση εργασίας

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο εκδικάζεται η δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας από τον νεαρό ψυκτικό που κάλεσε στο σπίτι της, στην Καλαμαριά, για να συντηρήσει το κλιματιστικό μηχάνημα.

Σε παθολογικό πρόβλημα του κατηγορουμένου αποδίδει η υπεράσπιση την ανθρωποκτονία στην υπόθεση του 31χρονου ψυκτικού ο οποίος στέρησε τη ζωή από 63χρονη πελάτισσα του, στο πλαίσιο συντήρησης κλιματιστικού μηχανήματος, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου εξετάστηκαν μάρτυρες, μεταξύ των οποίων, δύο επιστήμονες – τεχνικοί σύμβουλοι που εξέτασαν τον δράστη της δολοφονίας.

Click4more: Λουτράκι: Η αρχή του φρικτού τέλους – Πώς φτάσαμε στο διπλό φονικό

Ο 31χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ενώ βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κομοτηνής. Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν η κόρη του θύματος, ένας αστυνομικός, ένας ψυχίατρος , ένας νευρολόγος και συγγενείς του κατηγορούμενου. Η δίκη διακόπηκε λόγω παρελεύσεως του ωραρίου.

Με βάση τις διηγήσεις του 31χρονου, ο νευρολόγος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος ενδέχεται να πάσχει από νευρολογική πάθηση που μπορεί να προκαλέσει διαταραχές συναισθήματος, έντονη οργή και βίαιη συμπεριφορά. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά επιβαρύνουν η κούραση και το άγχος, όπως επισήμανε ο μάρτυρας.

Πώς έγινε το φονικό στην Καλαμαριά

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 31χρονος εργαζόταν ως ψυκτικός στην ατομική επιχείρηση της συντρόφου του, στην περιοχή της Μενεμένης ενώ η 63χρονη ήταν τακτική πελάτισσα καθώς κάθε χρόνο τεχνικός της επιχείρησης την επισκεπτόταν στο διαμέρισμα της, στην περιοχή της Καλαμαριάς , για συντήρηση της συσκευής του κλιματιστικού. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος την είχε επισκεφτεί και στο παρελθόν για τη συντήρηση του μηχανήματος, μετέβη στο σπίτι της, το μεσημέρι της 12ης Ιουνίου 2019 , όταν ορίστηκε ραντεβού ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο 31χρονος τραυμάτισε θανάσιμα με σφυρί την 63χρονη, ύστερα από διαφωνία σχετικά με τη συντήρηση κλιματιστικού μηχανήματος. Το έγκλημα πραγματοποιήθηκε μέσα στο σπίτι της παθούσας, πριν 10 μήνες, ενώ ο δράστης μετά την αποτρόπαιη πράξη του συνέχισε κανονικά τη δουλειά του, πηγαίνοντας σε άλλα πέντε ραντεβού, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: grtimes.gr.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις