Παρασκευή, 3 Μαΐ
22oC Αθήνα

Καταδίκη Τομπούλογλου – Οκτώ χρόνια με αναστολή για τον πρώην διοικητή του Αγλαϊα Κυριακού

Καταδίκη Τομπούλογλου – Οκτώ χρόνια με αναστολή για τον πρώην διοικητή του Αγλαϊα Κυριακού

“Καμπάνα” οκτώ ετών και τριών μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 40.300 ευρώ έριξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στον πρώην πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου παίδων “Παναγιώτης και Αγλαϊα Κυριακού”.

Η καταδίκη του κ. Τομπούλογλου αφορά το “δωράκι” των 25.000 ευρώ το οποίο φέρεται να ζήτησε για να μην κηρύξει έκπτωτη εταιρεία που είχε αναλάβει την προώθηση του προγράμματος για την προώθηση του προγράμματος για την παιδική παχυσαρκία. Το δικαστηριο έκρινε ένοχο τον κατηγορουμενο για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της παθητικής δωροδοκίας και της οπλοκατοχης.

Πάντως, το Δικαστηρίο αποφάσισε να μην οδηγηθεί ο κ. Τομπούλογλου στη φυλακή καθώς αποφασίστηκε η έφεση του να έχει αναστελλουσα δύναμη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα.
Επίσης οι εφέτες αποφάσισαν να κηρύξουν ένοχο τον στενό συνεργάτη και συγκατηγορούμενο του πρώην προέδρου του νοσοκομείου, Χρήστο Τριαντάφυλλου, στον οποιο επιβλήθηκε ποινή πέντε ετών και επτά μηνών, επίσης, με αναστολή στην έφεση. Και οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού.

Αντίθετα το Δικαστήριο κήρυξε αθώοτον κατηγορουμενο γιατρό Στέφανο Μιχαλακο. “Θα αγωνίζομαι μεχρι το τέλος της ζωης μου για να αποδείξω την αθωότητα μου”, δήλωσε προς την έδρα ο Χάρης τομπουλογλου μετα την έκδοση της απόφασης.
Την ενοχή του Χάρη Τομπούλογλου είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της.

Στην απολογία ενώπιον του Δικαστηρίου ο Χάρης Τομπούλογλου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται και είχε αποδώσει απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση σε μία…γαλάζια πλεκτάνη, η οποία είχε ως αφετηρία το τότε Πρωθυπουργικό γραφείο. «Εγώ δεν ήμουν του περιβάλλοντος Σαμαρά, ήμουν του περιβάλλοντος της Ντόρας, το λέω ευθέως!» είχε αναφέρει στην απολογία του.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε