Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Καβάλα: Προφυλακιστέοι τελικά οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία “μαμούθ”

Καβάλα: Προφυλακιστέοι τελικά οι τρεις κατηγορούμενοι για τη ληστεία “μαμούθ”

Μαραθώνια αποδείχθηκε η διαδικασία για την απολογία των τριών κατηγορούμενων για τη ληστεία του… αιώνα στην Καβάλα με λεία 4,2 εκατ. πέρασαν 12 ώρες, η υπόθεση λίγο έλειψε να… τιναχθεί στον αέρα αλλά τελικά οι τρεις κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την τύχη των τριών ανδρών που κατηγορούνται για τη ληστεία των 4,2 εκατ. ευρώ στην Καβάλα βγήκε μετά τα μεσάνυχτα. Ο 41χρονος, ο 44χρονος και ο 64χρονος που κατηγορούνται για τη ληστεία των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ στο υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, οδηγούνται στη φυλακή έως τη δίκη τους.

Click4more Εξέλιξη “βόμβα” για την ληστεία “μαμούθ” των 4.200.000 ευρώ στην Καβάλα!

Η ανακριτική διαδικασία κράτησε περίπου 12 ώρες. Και αυτό γιατί η εισαγγελέας χρειάστηκε να αλλάξει το κατηγορητήριο όταν διαπιστώθηκε πως οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά για τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και συνέργειας σε υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς δεν είχε υποβληθεί μήνυση κατά φυσικού προσώπου από την εταιρεία φύλαξης!

Η απόφαση της αλλαγής του κατηγορητηρίου και αφού είχαν ήδη ολοκληρωθεί οι απολογίες των κατηγορουμένων προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δύο συνηγόρων τους, οι οποίοι, σε δηλώσεις τους, έκαναν λόγο για ενέργεια από μέρους της εισαγγελικής Αρχής που προσβάλει τον νομικό πολιτισμό.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος των δύο εκ των τριών κατηγορουμένων (του 64χρονου επιχειρηματία που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος τη εταιρείας φύλαξης), Σταύρος Καϊτατζής, από τον Ιούλιο του 2019 οπότε άλλαξε ο ποινικός κώδικας δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός εάν υπάρξει έγκλιση από την πλευρά του παθόντος.

Από τη δικογραφία προέκυψε ότι η εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, δεν είχε υποβάλλει καμία μήνυση.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Καβάλας άλλαξε το κατηγορητήριο και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Click4more «Εγώ σχεδίασα τη ληστεία μαμούθ αλλά έχω μετανιώσει» – «Θα μοιραζόμασταν τα λεφτά μισά – μισά με τον 64χρονο» – Η ομολογία του εγκέφαλου της ληστείας στην Καβαλα

Έτσι, λίγο πριν από τις 21:00 ξεκίνησε εκ νέου όλη η διαδικασία με τους κατηγορούμενους να προσέρχονται ξανά ένας, ένας, στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.

Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα οπότε αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέχρι τη μεταγωγή τους στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις