Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κηφισιά: Ήθελαν όμηρο τον Αλέξανδρο Σταματιάδη οι ληστές – Προκαλούν σοκ τα λόγια της συζύγου του

Σταματιάδης

– Οι δράστες δεν βρήκαν χρήματα ή κοσμήματα και ήθελαν να κρατήσουν όμηρο τον Αλέξανδρο Σταματιάδη
– Πήγαν στην κρεβατοκάμαρα με στόχο να ακινητοποιήσουν το ζευγάρι για να τους απειλήσουν και να αποσπάσουν χρήματα
– Η σύζυγος του επιχειρηματία καλεί όλους να κάνουν μια προσευχή για να κερδίσει την κρίσιμη μάχη για τη ζωή του
– Είναι η μόνη αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής εισβολής των ληστών μέσα στο σπίτι τους στην Κηφισιά
– Σοκάρει η περιγραφή της μάχης που έδωσε ο επιχειρηματίας και η αδίστακτη στάση των κουκουλοφόρων ληστών

“Μαζί ξυπνήσαμε” λέει η σύζυγος του Αλέξανδρου Σταματιάδη. “Ο Αλέξανδρος είχε ακούσει θορύβους”. Είναι τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς σοκαρισμένη από την εισβολή των κουκουλοφόρων στο σπίτι τους στην Κηφισιά. Η σύζυγος του επιχειρηματία έδωσε στην αστυνομία μια πρώτη περιγραφή της αιματηρής ληστείας, περιέγραψε όσο μπορούσε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στα μάτια της, πως οι αδίστακτοι κακοποιοί πυροβόλησαν τον άνθρωπό της στην πλάτη, χωρίς να νοιάζονται για τη ζωή του.

“Ο Αλέξανδρος σηκώθηκε και κινήθηκε προς την πόρτα”, είπε η γυνα΄’ικα στους Αστυνομικούς. “Όταν άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν άγνωστο που φορούσε κουκούλα”, λέει η σύντροφος του επιχειρηματία που κατάφερε να περιγράψει στους αστυνομικούς ότι οι δράστες μιλούσαν καλά ελληνικά. Το κατάλαβε καθώς ο ένας από τους δύο κινήθηκε κατά του επιχειρηματία βρίζοντάς τον ενώ άρχισε να τον χτυπάει με ένα σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και τα πόδια.

Κηφισιά επιχειρηματίας πυροβολισμοί

Ο 52χρονος ωστόσο δεν το έβαλε κάτω, κατάφερε να αντισταθεί και να παλέψει με τον ληστή.

Τότε έγινε το κακό, λέει η σύντροφός του. Ο δεύτερος ληστής χωρίς κανέναν δισταγμό πυροβόλησε δύο με τρεις φορές τον Αλέξανδρο Σταματιάδη πισώπλατα.

“Είδα τον Αλκέξανδρο να πέφτει αιμόφυρτος στο πάτωμα και τότε οι ληστές άρχισαν να τρέχουν για να φύγουν”, είπε η σύζυγος του επιχειρηματία.

Κηφισιά πυροβολισμοί σπίτι επιχειρηματίας ληστεία

Όπως αποκαλύπτεται οι δυο δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν πιθανότατα μια από τις πόρτες του ισογείου. Κατάφεραν να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού όπου βρισκόταν ο επιχειρηματίας η σύγυγος, ο γιος τους και μια οικιακή βοηθός, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Φαίνεται ότι μέχρι να καταλάβει το ζευγάρι ότι υπήρχαν εισβολείς στο σπί τους οι δυο δράστες είχαν ερευνήσει τους χώρους του ισογείου χωρίς να έχουν εντοπίσει χρήματα ή αντικείμενα αξίας και είχαν αρχίσει να κινούνται προς τον επάνω όροφο.

Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς της Αστυνομίας η περιγραφή της συζύγου του επιχειρηματία, το γεγονός ότι λέει πως όταν ο σύζυγός της άνοιξε την πόρτα της κρεβατοκάμαρας ουσιαστικά “έπεσε πάνω” στους ληστές δείχνει πως οι δράστες κινούνταν προς το δωμάτιο με στόχο να ακινητοποιήσουν το ζευγάρι. Να τους κρατήσουν ομήρους, να καταφέρουν να αποσπάσουν χρήματα και αντικείμενα αξίας με απειλές ή και με βία.

Το περιστατικό φαίνεται ότι θα είχε πάρει τη μορφή τόσων και τόσων εισβολών σε σπίτια όπου οι δράστες ακινητοποιούν τα μέλη της οικογένειας και με τη βία αποσπούν χρήματα.

Ήταν, όπως αποδείχθηκε αποφασισμένοι για όλα και δεν θα δίσταζαν να κάνουν χρήση των όπλων τους.

Το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο αναγκάστηκε να πυροβολήσει τους υποχρέωσε να τραπούν σε φυγή καθώς φαίνεται φοβήθηκαν την αντίδραση των περιοίκων.

Η κατάσταση του επιχειρηματία εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Μετά τη διπλή επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε και με τους γιατρούς να υποχρεώνονται να του αφαιρέσουν το ένα του νεφρό ο Αλέξανδρος Σταματιάδης δίνει πραγματική μάχη για τη ζωή του.

Ήταν μεγάλο χειρουργείο, μεγάλη η αιμορραγία, η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ωστόσο είναι ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί , είπε ο διοικητής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, Βασίλης Κέκερης, στην ΕΡΤ. Όπως μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά η κάθε μέρα που περνάει από εδώ και πέρα είναι υπέρ του ασθενούς.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις