Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κινηματογραφική ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας!

Κινηματογραφική ληστεία στο κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας!
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα και καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, στη συμβολή των οδών Βουκουρεστίου και Βαλαωρίτου, άγνωστος κατάφερε και “ξάφρισε” το κατάστημα της Rolex! Όλα έγιναν το πρωί της Δευτέρας (17.12.2018).

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης της ληστείας στη Rolex ήταν ένας. Μπήκε στο κατάστημα και κατάφερε να πάρει άγνωστο, μέχρι στιγμής, αριθμό ρολογιών.

Η κινηματογραφική ληστεία έγινε στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας. Ο δράστης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έφτασε στο κατάστημα της οδού Βαλαωρίτου καλοντυμένος. Χτύπησε το κουδούνι στο κατάστημα της Rolex και οι ανυποψίαστοι υπάλληλοι του άνοιξαν.

Μόλις μπήκε, έβγαλε όπλο, απείλησε και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους. Πήρε επιλεκτικά, συγκεκριμένα κομμάτια ρολογιών και έφυγε πεζός. Δεν αποκλείεται σε κοντινό σημείο να τον περίμενε κάποιος συνεργός του.

Πληροφορίες, νωρίτερα, ανέφεραν πως όταν ο δράστης βγήκε από το κατάστημα της Rolex και απομακρυνόταν από το σημείο, κάποιος (άγνωστο ακόμα αν ήταν από την ασφάλεια μαγαζιού ή περαστικός) τον ακολούθησε και τον ρώτησε που πάει.

Τότε, ο δράστης τράβηξε όπλο, φέρεται να το κόλλησε στον κρόταφο του άνδρα που τον αντιμετώπισε και αφού τον απείλησε κατάφερε να διαφύγει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κατάστημα της Rolex στην οδό Βαλαωρίτου γίνεται στόχος ληστών. Στις 19 Ιανουαρίου του 2005, ληστές είχαν εισβάλει στο μαγαζί και αφού έκλεψαν ρολόγια τεράστιας αξίας, επιχείρησαν να διαφύγουν.

Η υπάλληλος του μαγαζιού, τότε, είχε αρχίσει να καλεί σε βοήθεια. Κόσμος που βρισκόταν στον πεζόδρομο άρχισε να κυνηγά τον έναν από τους δράστες (σ.σ. οι συνεργοί του είχαν φύγει προς διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν έγιναν αντιληπτοί). Στην προσπάθεια του να ξεφύγει και να αποφύγει τη σύλληψη, ο δράστης άρχισε να… πετάει ρολόγια στο δρόμο και τελικά κατάφερε να εξαφανιστεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις