Έγκλημα

Κλέφτες με τσεκούρια στο διάσημο κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί – Πήραν λίρες και κειμήλια – ΦΩΤΟ κ VIDEO

Οι κλέφτες έμειναν όλη νύχτα μέσα στο οινοποιείο στο κτήμα Βασιλείου στο Κορωπί. Ανοιξαν το χρηματοκιβώτιο με τσεκούρια, ηλεκτρικούς κόφτες και λοστούς. "Πήραν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κειμήλια καθώς και μετρητά" λέει στο Newsit ο Γιώργος Βασιλείου. Συγκλονιστικές φωτογραφίες και video από το χώρο της λεηλασίας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δε μιλάμε για απλούς κλέφτες αλλά για επαγγελματίες που έδρασαν μεθοδικά και με σχέδιο.

Με τσεκούρια και κόφτες άνοιξαν το χρηματοκιβώτιο

Οι κακοποιοί μπήκαν στο οινοποιείο στο κτήμα Βασιλείου το οποίο βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου, το βράδυ της Κυριακής και έμειναν μέσα εως τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Δευτέρας.

Εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός οτι δεν υπάρχει νυχτοφύλακας και έτσι ανενόχλητοι έκοψαν τον συναγερμό.

Αφού έκαναν άνω κάτω τους χώρους του κτιρίου ψάχνοντας για χρήματα και αντικείμενα αξίας έφτασαν ακόμη και στο χημείο του οινοποιείου όπου ξήλωσαν τα σοβατεπί.

Στη συνέχεια οι κλέφτες κατέληξαν στο γραφείο του ιδιοκτήτη όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, βάρους 500 κιλών, με τριπλή επίστρωση από ατσάλι. Με ηλεκτρικό πριόνι, τσεκούρι και ηλεκτρικό κόφτη χρειάστηκαν τεσσερις ωρες για να το διαρρήξουν και ανενόχλητοι να το αδειάσουν.

Οι ιδιότητες αντιλήφθηκαν το τι ειχε συμβει το πρωι της Δευτέρας οταν έφθασαν για να ανοίξουν την κάβα.

Οπως δήλωσε ο ιδιοκτήτης του οινοποιείου Γιώργος Βασιλείου, “πήραν 29.000 ευρώ, 220 λίρες, κοσμήματα και κειμήλια της οικογένειας μας. Πάθαμε ολική καταστροφή, ειμαστε σε κατάσταση σοκ”.

Η ιστορία του οινοποιείου Βασιλείου

Ήταν το 1905 όταν ο Γιώργος Βασιλείου, ο παππούς, γέννημα – θρέμμα της περιοχής των Μεσογείων της Αττικής, δημιουργεί ιδιόκτητους αμπελώνες για να φτιάξει το κρασί του. Ο γιος του Παναγιώτης Βασιλείου, δεύτερη γενιά οινοποιών, συνεχίζει την τέχνη και την παράδοση της οικογένειας.

Mετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο της Dijon, στη Γαλλία, ο οινολόγος Γιώργος Βασιλείου αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση με σκοπό τη δημιουργία εμφιαλωμένου κρασιού στο οποίο η ενός αιώνος πείρα της οικογένειας και το μεράκι θα εναρμονίζονται με την ευρωπαϊκή τεχνογνωσία για την παραγωγή ποιοτικών κρασιών.

Έτσι, δημιουργεί το οινοποιείο του Κτήματος Βασιλείου, το οποίο βρίσκεται στο Κορωπί και είναι το πρώτο επισκέψιμο οινοποιείο της περιοχής.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Έγκλημα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Έγκλημα: Περισσότερα άρθρα