Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλοπές στα νοσοκομεία: Απίστευτη εξέλιξη! “Φόρτωναν” ανθρώπινα… βαποράκια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Απίστευτη εξέλιξη στην υπόθεση της συμμορίας που έκλεβε ιατρικό εξοπλισμό από Ελληνικά Νοσοκομεία.

Πρόκειται για Κολομβιανούς που λειτουργούσαν έπειτα από εντολές που δέχονταν από τα «καρτέλ» των «βαρόνων» της κοκαΐνης στην Μπογκοτά. Θα χρησιμοποιούσαν τα γαστροσκόπια και τα κολονοσκόπια, προκειμένου να «φορτώνουν» ανθρώπινα «βαποράκια» με ναρκωτικά και να τα στέλνουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη εκτιμούν στην ΕΛ.ΑΣ.

Η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από ενδελεχείς έρευνες, κατάφερε όχι μόνο να εντοπίσει στην Μπογκοτά ένα μέρος των κλεμμένων μηχανημάτων από το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» και να ταυτοποιήσει τους τρεις δράστες της κλοπής, αλλά και να εντοπίσει την γυναίκα που παραλάμβανε τα δέματα με τα κλεμμένα γαστροσκόπια, τα οποία στην συνέχεια παρέδιδε, στους «βαρόνους» της κοκαΐνης, προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να τοποθετούν ποσότητες κόκας στις σωματικές κοιλότητες ανθρώπων, που για μερικά δολάρια ήταν διατεθειμένοι να ταξιδέψουν στην άλλη ακρη της Γης, έχοντας «αποθηκευμένα» στα στομάχια τους δεκάδες γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης.

 

Οι έρευνες
 

Η αρχή του τέλους για την συμμορία των Κολομβιανών, που είχε πραγματοποιήσει κλοπές Νοσοκομείων σε 14 χώρες, οι περισσότερες στην «Γηραιά Ήπειρο», ήρθε όταν Γάλλοι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν, στα χέρια μεγαλέμπορου ναρκωτικών στην Κολομβία, πανάκριβο γαστροσκόπιο που είχε κλαπεί από Γαλλικό Νοσοκομείο.
Από εκεί και έπειτα η Γάλλοι ενημέρωσαν μέσω τις Europoll τις συνεργαζόμενες Αστυνομίες, με αποτέλεσμα οι Έλληνες Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής να ξεκινήσουν μια εμπεριστατωμένη έρευνα, όσον αφορά στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Άμεσα, οι Αστυνομικοί του Τμήματος ληστειών ερεύνησαν τα αρχεία στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και διαπίστωσαν πως στο τέλος Απριλίου τρεις Κολομβιανοί με διαβατήρια Βενεζουέλας, μπήκαν στην χώρα προερχόμενοι από Τουρκία.
Η επόμενη κίνηση των έμπειρων Αστυνομικών του Τμήματος Ληστειών, ήταν να ερευνήσουν αποστολές δεμάτων στην Λατινική Αμερική και κυρίως στην Κολομβία, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν στα αρχεία διεθνούς φήμης εταιρείας μεταφορών, δυο αποστολές δεμάτων στην Μπογκοτά με παραλήπτη μια γυναίκα.
Η συνεργασία με την Αστυνομία της Κολομβίας ήταν άμεση αλλά και άριστη, με αποτέλεσμα ένα από τα δέματα να εντοπιστεί στο αεροδρόμιο της Μπογκοτά και να κατασχεθεί.

Το δέμα περιείχε πανάκριβα γαστροσκόπια που είχαν κλαπεί από τον «Άγιο Σάββα» αλλά και το Νοσοκομείο της Λάρισας. Μάλιστα από την έρευνα αποδείχθηκε πως την επόμενη μέρα από την κλοπή στον «Άγιο Σάββα» οι δράστες είχαν ήδη στείλει μέσω της μεταφορικής στην Κολομβία, μεγάλο μέρος των κλοπιμαίων.
Παράλληλα και σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την Ασφάλεια, διαπιστώθηκε πως οι τρεις δράστες έφυγαν από την χώρα μας με κατεύθυνση την Κολομβία, μέσω Ισπανίας, στις 25 Μαΐου, ενώ στις 27 του ιδίου μήνα οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν το διαμέρισμα που είχαν νοικιάσει οι τρεις Κολομβιανοί, το οποίο, όμως, ήταν κενό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε