Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Κόκκινος” συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για νέες επιθέσεις έως τις 10 Μαρτίου

“Κόκκινος” συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για νέες επιθέσεις έως τις 10 Μαρτίου

Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού δίπλα στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης το πρωί του Σαββάτου (25.02.2017) έχει σημάνει “κόκκινο” συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική. Η επιλογή του σημείου και η αναφορά του ονόματος του Λάμπρου Φούντα, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας.

Ο προβληματισμός είναι έντονος. Όπως από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε το newsit.gr, στην Αντιτρομοκρατική θεωρούν ότι πίσω από το χτύπημα στη Δάφνη ενδέχεται να είναι ασύλληπτος πυρήνας του Επαναστατικού Αγώνα.

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγούνται γιατί ο άνδρας που τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας, προειδοποιώντας για την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού, ανέφερε το όνομα του μέλους του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρου Φούντα, ο οποίος είχε σκοτωθεί στην ίδια περιοχή στις 10 Μαρτίου του 2010 μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς.

«Σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός στο πάρκο που βρίσκεται πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα της Δάφνης. Προσοχή. Δεν είναι φάρσα. Είναι για τον Λάμπρο», ανέφερε ο άνδρας όταν κάλεσε στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομίας.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν – και αυτό τους προβληματίζει ακόμη περισσότερο- ότι ο Επαναστατικός Αγώνας, ως οργάνωση, έχει γίνει σύμβολο για τις υπόλοιπες οργανώσεις αντάρτικου πόλης, οι οποίες συστρατεύονται πίσω του.

Πιστεύουν δε ότι η Πόλα Ρούπα, ακόμη και μέσα από τη φυλακή, κινεί τα νήματα και αποτελεί σύμβολο για όσους έχουν επιλέξει το δρόμο του αντάρτικου πόλης και με τις ανακοινώσεις της μπορεί να επηρεάζει και να καθοδηγεί.

Μετά την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στη Δάφνη, υπάρχουν έντονοι φόβοι πως οι τρομοκράτες μπορεί να επιχειρήσουν νέες επιθέσεις τις μέρες μέχρι τις 10 Μαρτίου, όταν συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη συμπλοκή και το θάνατο του Λάμπρου Φούντα. Γι’ αυτό και έχει σημάνει “κόκκινος” συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική.

Η κάμερα

Τα νέα στοιχεία που προκύπτουν, ωστόσο, είναι πως οι κινήσεις του άγνωστου που άφησε το τσαντάκι μέσης στο σημείο, είναι καταγεγραμμένες από κάμερα. Η εμβέλειά της, όμως, είναι μικρή κι έτσι το επίμαχο βίντεο δεν είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, αφού δείχνει απλά έναν άνθρωπο να αφήνει κάτι στο σημείο.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά το τηλεφώνημα. έφτασαν στο σημείο άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και άλλων υπηρεσιών της Αστυνομίας, οι οποίοι πράγματι εντόπισαν ένα τσαντάκι μέσης σε ένα παρκάκι πίσω από το Αστυνομικό Τμήμα. Αφού παρήλθε το χρονικό περιθώριο, έγιναν δύο ελεγχόμενες εκρήξεις για να εξουδετερωθεί η βόμβα.

Στο τσαντάκι βρέθηκε μια χειροβομβίδα, ένας μηχανικός χρονοδιακόπτης, ένας πυροκροτητής, μπαταρία αλλά και εκρηκτική ύλη. Όλα όσα βρέθηκαν μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι Αρχές πραγματοποιούν έρευνες για την συγκεκριμένη υπόθεση…

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε