Κυριακή, 19 Μαΐ
25oC Αθήνα

Κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου στη μαφία των διαρρηκτών

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη “μαφία των διαρρηκτών” με τις χιλιάδες κλοπές και ληστείες, τα πανάκριβα αυτοκίνητα και τα απίστευτα ποσά.

Τώρα έρχεται στο φως εκτός απ’ τον ρόλο του πασίγνωστου επιχειρηματία και ο ρόλος κοσμηματοπώλη της περιοχής του Κολωνακίου. Πρόκειται για γνωστό όνομα που μαζί με τον bon viveur επιχειρηματία φαίνεται ότι έπαιρναν τα πιο καλά και ακριβά “κομμάτια” που άρπαζε η μαφία και τα εξαφάνιζαν αποκομίζοντας τεράστια ποσά.

Φαίνεται ότι ο κοσμηματοπώλης του Κολωνακίου και ο επιχειρηματίας πήγαιναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό μετά από κάθε χτύπημα της μαφίας και εκτιμούσαν την αξία των κοσμημάτων σε ξένους οίκους. Στη συνέχεια “ξέπλεναν” τα κοσμήματα πουλώντας τα είτε στο εξωτερικό, είτε και στην Ελλάδα με βάση τις τιμές που τους έδιναν οι ξένοι εκτιμητές.
Τώρα και μετά τα στοιχεία που έχουν προκύψει οι αστυνομικοί ερευνούν το ρόλο του κοσμηματοπώλη όχι μόνο σε σχέση με την πώληση των κλοπιμαίων αλλά και σε σχέση με πληροφορίες για θύματα, όπως άλλωστε έκανε και ο επιχειρηματίας.

Στη μαφία ενεργά μέλη ήταν και αστυνομικοί, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν ασύλληπτοι. Και οι αστυνομικοί φαίνεται ότι βοηθούσαν τη μαφία σε επίπεδο πληροφοριών.

Τα ευρήματα των αστυνομικών που περιλαμβάνουν τουλάχιστον 600.000 ευρώ, δεκάδες κιλά ασήμι και χρυσό, αλλά και τεράστιες ποσότητες κοσμημάτων μαρτυρούν τη δράση της σπείρας. Εντυπωσιακότατη είναι και η… συλλογή πολυτελών αυτοκινήτων της σπείρας.

Δείτε το βίντεο:

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε