Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κουκάκι: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα των γιων του Ινδαρέ

Κουκάκι: Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα των γιων του Ινδαρέ
Φωτογραφία InTime

Ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν στις 18 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων – καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Στην Ματρόζου, σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη, φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) βρέθηκαν μόνο τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αποτυπώματα δεν ανήκουν στους γιους του Δημήτρη Ινδαρέ.
Να σημειωθεί ότι σε ολόκληρο το διώροφο κτίριο βρέθηκαν μόνο τέσσερα αποτυπώματα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε πέντε φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνο ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια.
Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνο αποτύπωμα.

Click4more: Κουκάκι: Σοκαριστική βία κατά της αστυνομίας! Video ντοκουμέντο

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις. Στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21, σε 18 πειστήρια, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες, δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτιρίου βρέθηκαν τέσσερα, τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.
Στο κτίριο της οδού Αρβάλη 3, σε 12 πειστήρια, δεν υπήρξε αποτύπωμα, ενώ στους εσωτερικούς χώρους βρέθηκαν δύο, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνολικά και στα τρία κτήρια, σε 65 πειστήρια, βρέθηκαν τρία μόνο αποτυπώματα. Στους χώρους των κτιρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων, βρέθηκαν μόνο δέκα αποτυπώματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που βρέθηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζοταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόσθηκαν κατά γράμμα.

“Παρόλα αυτά η Αστυνομία κατόρθωσε να βρει, σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων, ελάχιστα αποτυπώματα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν. Τα μέχρι στιγμής εργαστηριακά ευρήματα καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για άτομα που συνελήφθησαν και υποβλήθηκαν σε αυτές, διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις