Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κουκάκι: Προσήγαγαν καταληψίες και… πολίτες μετά την επεισοδιακή εκκένωση!

Κουκάκι: Προσήγαγαν καταληψίες και… πολίτες μετά την επεισοδιακή εκκένωση!

Ξέφυγε η κατάσταση στο Κουκάκι κατά την τριπλή επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων υπό κατάληψη!
Πυροσβεστήρες και έπιπλα πέταξαν οι καταληψίες, χημικά και κρότου λάμψης σε κατοικημένη περιοχή από την ΕΛ.ΑΣ.
Καταγγελία πως αστυνομικοί μπήκαν με όπλα σε σπίτι δίπλα σε μια από τις καταλήψεις.
“Είδα άνδρα των ΜΑΤ να πατάει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου” καταγγέλλει γυναίκα.
Οι ιδιοκτήτες ζήτησαν εισαγγελική εντολή και τους συνέλαβαν!
«Χτύπησαν τον σύζυγο και τα παιδιά μου» κατήγγειλε κάτοικος.

Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. αξημέρωτα στο Κουκάκι, για την εκκένωση τριών κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη στιγματίστηκε από νέα περιστατικά αστυνομικής βίας μόλις μερικές ώρες αφού ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε κάνει λόγο στη Βουλή για «μεμονωμένα» περιστατικά.

Click4more: Χημικά, κρότου λάμψης και ένταση στο Κουκάκι – Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων – Πέταξαν μέχρι και… έπιπλα στους αστυνομικούς

Δεν είναι μόνο ότι πριν καλά καλά ξημερώσει οι αστυνομικοί απάντησαν στη ρίψη πυροσβεστήρων και… επίπλων με χημικά και κρότου λάμψης σε κατοικημένη περιοχή. Είναι και η καταγγελία γυναίκας πως πάνοπλοι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι της και όταν τους ζητήθηκε εισαγγελική εντολή, χτύπησαν τον σύζυγο και τα παιδιά της και τους προσήγαγαν!

Η στιγμή της προσαγωγής πατέρα και γιου, στην ταράτσα του σπιτιού τους, έχει καταγραφεί σε ένα video ντοκουμέντο από τον ΑΝΤ1. Φαίνονται καθισμένοι στο έδαφος, με χειροπέδες στα χέρια τους και αστυνομικούς πάνω από τα κεφάλια τους.

Δείτε το video ντοκουμέντο

Σύμφωνα με τη σύζυγο και μητέρα των προσαχθέντων, οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν βία και αρχικά δεν είχαν μαζί τους εισαγγελέα για να μπουν στο σπίτι και να ανέβουν στην ταράτσα για να κάνουν έρευνα.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης είδαν τους γείτονες να… αντιδρούν στην επιχείρηση και όταν προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν οι γείτονες (πατέρας και γιος), με τη μητέρα να αντιδρά έντονα όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες στα χέρια!

Με εντολή του εισαγγελέα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.

“Είδα αστυνομικό των ΜΑΤ να πατάει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου”

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η γυναίκα που είδε τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στον άνδρα και τον γιο της, έκανε λόγο για εμπόλεμη κατάσταση. «Κάποια στιγμή μας χτύπησαν το κουδούνι, κατέβηκε ο σύζυγός μου, ήταν τα ΜΑΤ. Του είπαν να περάσουν μέσα από το σπίτι για να μπουν στο διπλανό».

Σύμφωνα με τη γυναίκα, ο σύζυγός της ρώτησε τους άνδρες των ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα και όταν του απάντησαν αρνητικά, τους είπε πως αν φέρουν χαρτί εισαγγελέα, θα τους άφηνε να περάσουν.

«Ήμασταν στα παράθυρα και κοιτάζαμε τι γινόταν, κι εμείς και τα παιδιά μας. Κάποια στιγμή ακούσαμε βήματα στην ταράτσα και ανέβηκαν ο άνδρας μου και τα παιδιά μου να δουν τι γίνεται. Ήταν τα ΜΑΤ στην ταράτσα μας», συνέχισε την καταγγελία της η γυναίκα, σημειώνοντας πως ρώτησαν ξανά τα ΜΑΤ αν είχαν χαρτί εισαγγελέα. «Σε απάντηση τους πλακώσανε, τους έβαλαν κάτω και τους τρεις, τους δέσανε τα χέρια και τους πλακώσανε στο ξύλο! Εγώ ανέβηκα να δω τι συμβαίνει και με απείλησαν. Μου είπαν φύγε, κλείσου μέσα γιατί θα σε πετάξουμε από τη σκάλα! Είδα άνθρωπο των ΜΑΤ να έχει πατήσει με το γόνατο το κεφάλι του γιου μου».

Ακούστε τι δήλωσε η γυναίκα

Το χρονικό της επιχείρησης στο Κουκάκι

Συνολικά δέκα άτομα έχουν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, ανάμεσά τους ο πατέρας και ο γιός του, κατά την επεισοδιακή επιχείρηση τα ξημερώματα της Τετάρτης (18.12.2019) στο Κουκάκι.

Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3 που τελούσαν υπό κατάληψη. Προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν ο πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην κατάληψη στην οδό Ματρόζου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 07:00 το πρωί. Όταν οι πάνοπλοι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ έφτασαν στην περιοχή και επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου, δέχτηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες, πέτρες ακόμη κι έπιπλα, όπως μετέδωσε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο αστυνομικές πηγές.

“Θα πεθάνουμε εδώ” ακούγεται κάποιος να φωνάζει τη στιγμή της έντασης.

Δείτε τη στιγμή της έντασης

«Απάντησαν» στην επίθεση αυτή με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση στην περιοχή. Τελικά οι άνδρες της ΕΚΑΜ έσπασαν τις πόρτες και οι αστυνομικοί εισέβαλαν στα κτίρια, όπου προχώρησαν στις προσαγωγές των καταληψιών.

Εξαιτίας της επιχείρησης και των όσων έγιναν, αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια που εκκενώθηκαν.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις