Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Απολογούνται οι εραστές για τη δολοφονία του καρδιολόγου – «Αυτός έκανε κουμάντο, πιστεύω την απειλούσε»

δολοφονία του καρδιολόγου

Ενώπιον του ανακριτή Λασιθίου οδηγούνται σήμερα οι δύο εραστές για την υπόθεση της δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, το πρωί του περασμένου Σαββάτου στην περιοχή «Πιλαλήματα» του Κουτσουρά.

Ο 37χρονος άνδρας από τη Βουλγαρία ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε με κυνηγετική καραμπίνα τον 62χρονο γιατρό και σύζυγο της ερωμένης του, και η 38χρονη συμπατριώτισσά του, αναμένεται σήμερα να δώσουν εξηγήσεις για τις πράξεις τους στη διάρκεια της απολογίας τους στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην αστυνομικός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και η 38χρονη χήρα για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Οι δύο εραστές θα παρουσιαστούν ενώπιον των δικαστικών αρχών με διορισμένους από την πολιτεία συνηγόρους, καθώς κανείς δικηγόρος δεν έχει δεχθεί να αναλάβει την υπεράσπισή τους.

«Πιστέυω ότι η κόρη μου φοβόταν για τη ζωή της»

Η μητέρα της κατηγορούμενης γυναίκας από τη Βουλγαρία, μιλώντας την Τρίτη στον Alpha, έδωσε τη δική της εκδοχή για την υπόθεση της δολοφονίας. «Δεν ξέρω γιατί το έκανε αυτό; Μήπως της είπε ότι θα τη σκοτώσει; Τρελός είναι», ανέφερε η γυναίκα και συνέχισε: «Πιστεύω ότι η κόρη μου φοβόταν για τη ζωή της. Αυτός την είχε πείσει. Αυτός την έκανε κουμάντο».

Στη συνέχεια σχολίασε και τη διάρκεια της εξωσυζυγικής σχέσης της κόρης της. «Αυτή η σχέση ήταν 5-6 μήνες. Δεν ήταν περισσότερο», ενώ συμπλήρωσε πως «η κόρη μου ήθελε να πάει μία φορά το παιδί της στη Βουλγαρία για να ξέρει και εκείνο τον τόπο από τον οποίο κατάγεται η μάνα του. Και το πήγε μόνο μία φορά τον περασμένο Αύγουστο. Ο άντρας της δεν ήθελε να πηγαίνει στη Βουλγαρία. Και ήταν ο μόνος λόγος τσακωμού τους. Αλλά συμβιβάστηκε».

Τέλος, η γυναίκα αναφέρθηκε και στη σχέση της κόρης της με την οικογένεια του νεκρού καρδιολόγου: «Όταν παντρεύτηκαν, επειδή η κόρη μου ήταν από τη Βουλγαρία δεν ήθελαν καμία σχέση μαζί της. Τώρα βγαίνουν στις τηλεοράσεις γιατί θέλουν όλοι να πάρουν κάτι».

Σχέση χρόνων;

Για τους καλά γνωρίζοντες στη Σητεία και στην ευρύτερη περιοχή πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε παράνομη σχέση των Βουλγάρων εδώ και χρόνια ενώ ο 37χρονος ήρθε από τη Βουλγαρία αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό: να στήσει και να φέρει εις πέρας την ενέδρα θανάτου στον 62χρονο γιατρό!

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, οι Αρχές βρήκαν πολλά στοιχεία που «έδειχναν» εκείνον ως δολοφόνο, με τον Βούλγαρο τελικά να ομολογεί ότι εκείνος σκότωσε τον άτυχο γιατρό.

δολοφονία του καρδιολόγου

Ενώ άλλα στοιχεία αναφέρουν ότι στόχος του αλλοδαπού ζευγαριού ήταν η μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία του γιατρού.

Οι καβγάδες του ζευγαριού, η πατρότητα του παιδιού και τα χρήματα που έκαναν «φτερά»

Το ζευγάρι το τελευταίο διάστημα φαίνεται να είχε έντονους διαπληκτισμούς με το γιατρό σύμφωνα με πληροφορίες να αμφιβάλει ακόμη και για την πατρότητα του 3χρονου παιδιού τους, ζητώντας μάλιστα από τη γυναίκα του να προβούν σε τεστ DNA.

Μέσα στον Σεπτέμβριο, ο γιατρός διαπίστωσε πως έχανε ένα χρηματικό ποσό της τάξης των 30.000 ευρώ περίπου, από τα χρήματα που διατηρούσε στο σπίτι. Είχε ανησυχήσει κι άρχισε να μην αφήνει σημαντικά χρηματικά ποσά βγαίνοντας από την πόρτα του σπιτιού.

Ο γιατρός είχε παντρευτεί την νεαρή γυναίκα πριν λίγα χρόνια, ικανοποιώντας την επιθυμία του να αποκτήσει παιδί. Ήξερε πως τώρα, κάτι δεν πάει καλά και υποπτευόταν την βουλγαρικής καταγωγής σύζυγο του για εξωσυζυγική σχέση.

Προμελετημένη η δολοφονία του καρδιολόγου

Σύμφωνα με το anatolh.com, ήταν Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου όταν η 38χρονη σύζυγος του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη από τη Σητεία, έκλεινε την οριστική συμφωνία με τον ομοεθνή, Βούλγαρο εραστή της για να δολοφονήσουν τον 62χρονο γιατρό.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, ο 37χρονος βούλγαρος αστυνομικός φτάνει στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς. Κινήθηκε με το αυτοκίνητο του μέσω Αλεξανδρούπολης. Στάθμευσε το λευκό ΙΧ στο αεροδρόμιο Σητείας κι από κει κινήθηκε στην περιοχή. Μαζί του είχε φέρει το υπηρεσιακό του περίστροφο και μια κυνηγετική καραμπίνα. Με την σύζυγο του γιατρού και ερωμένη του συναντήθηκαν για να υλοποιήσουν το σχέδιο δολοφονίας της συζύγου της στις λεπτομέρειες του.

δολοφονία του καρδιολόγου

Μαζί είδαν το σπίτι που έμενε. Έπρεπε να παρατηρήσει την γειτονιά, τους γύρω χώρους, τους δρόμους της πόλης της Σητείας. Μαζί έκαναν τον δρόμο στον οποίο θα οδηγούσε ο γιατρός για να πάει στο Μακρύ Γιαλό. Έτσι χαρτογράφησαν την διαδρομή. Είδαν τα σημεία που θα περάσει και επέλεξαν το κατάλληλο σημείο, χρονομετρώντας την διαδρομή και υπολογίζοντας τις λεπτομέρειες. Όλα ετοιμάστηκαν με ιδιαίτερη προσοχή.

Το πρωί του Σαββάτου είχε στηθεί, φορώντας στολή παραλλαγής για να μοιάζει με κυνηγό, στο σημείο που είχαν αποφασίσει στα Πιλαλήματα. Είχε ανοικτό το κινητό του τηλέφωνο και περίμενε. Λίγο μετά έφτασε το sms από την γυναίκα του καρδιολόγου και συνεργό του: «Έφυγε τώρα. Μόνος…». Ο άντρας της θα πήγαινε στο Μακρύ Γιαλό, σύμφωνα με το πρόγραμμά του. Συνήθως, σε αυτή την διαδρομή, είχε μαζί του τον αδελφό της. Αυτή την φορά όχι. Ήταν μόνος οδεύοντας στη φονική ενέδρα που έστησαν η σύζυγος με τον εραστή της.

Το χρονικό της στυγερής δολοφονίας

Το άγριο φονικό σημειώθηκε στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου στα Πιλαλήματα Σητείας, στην επαρχιακή οδό Ιεράπετρας – Σητείας. Τρεις αυτόπτες μάρτυρες που είχαν βγει για κυνήγι στους γύρω λόφους ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είδαν ένα άτομο να πυροβολεί με κυνηγετικό όπλο σε βάρος οδηγού αυτοκινήτου, το οποίο κινείτο στο 26ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού. Ο δράστης φέρεται να πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του καρδιολόγου.

Η πρώτη βολή τον πέτυχε στο κεφάλι, ενώ στη συνέχεια και, αφού το αυτοκίνητο του γιατρού είχε εκτραπεί από την πορεία του και βγήκε εκτός δρόμου, ο 38χρονος φέρεται να πυροβόλησε δύο ακόμη φορές τον 62χρονο, σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Μετά το έγκλημα, ο 37χρονος διέφυγε από το σημείο και, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, εθεάθη να οδηγεί ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Audi.

Σε λιγότερο από δύο ώρες από το φρικτό φονικό, ο 37χρονος έπεφτε στα “χέρια” της ΕΛ.ΑΣ.

Με πληροφορίες από neakriti, cretapost, fonien

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις