Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Απολύθηκε ταμίας Δήμου που “τσέπωσε” πάνω από 135.000 ευρώ

Κρήτη: Απολύθηκε ταμίας Δήμου που “τσέπωσε” πάνω από 135.000 ευρώ

Οριστικά εκτός του Δημοσίου θα μείνει πρώην ταμίας ενός Δήμου στην Κρήτη. Ο λόγος είναι η υπεξαίρεση 135.159 ευρώ από τα ταμεία, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλακή και το πειθαρχικό συμβούλιο των ΟΤΑ να τον απολύσει οριστικά.

Η υπόθεση άρχισε τον Δεκέμβριο του 2004 όταν διαπιστώθηκε ταμειακό έλλειμμα ύψους 961.757,31 ευρώ σε Δήμο στην Κρήτη.

Ο ειδικός ταμίας, που βρισκόταν στην θέση από το 1994, έκανε αρχικά λόγο για… λογιστικό λάθος λόγω της μετάβασης από το απλογραφικό στο διπλογραφικό σύστημα. Ο ισχυρισμός του αυτός δεν τεκμηριώθηκε και ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων.

Αρχικά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης τον έκρινε ένοχο για όλα τα αδικήματα εκτός της απάτης, και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Εν συνεχεία, άσκησε έφεση και το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Ο.Τ.Α. συνολικού ποσού 135.159 ευρώ και της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση σε βάρος Ο.Τ.Α. Τελικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 ετών.

Στο μεταξύ, κινήθηκε σε βάρος του και η πειθαρχική διαδικασία από το συμβούλιο των ΟΤΑ. Εκεί υποστήριξε ότι εκτελούσε εντολές του Δημάρχου και ότι είχε καταστραφεί το «πρόχειρο βιβλίο». Σε αυτό όπως είπε ήταν που “κρατούσε” τις πληρωμές και τις άλλες δαπάνες του Δήμου.

Εκτός Δήμου οριστικά

Με απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. της περιφέρειας Κρήτης, του επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής παύσης. Στην συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική απόφαση προκειμένου να επιστρέψει στο Δήμο.

Το Γ΄ Τμήμα του ΣΤΕ όμως απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς και οριστικοποίησε την οριστική απόλυσή του.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις