Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Σοκαριστικές μαρτυρίες για τη στυγερή δολοφονία του καρδιολόγου – Τα τελευταία λόγια που ψέλλισε ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης, το τεστ DNA και η περιουσία

Χριστόδουλος Καλαντζάκης δολοφονία Κρήτη

– Κυνηγοί που είδαν μπροστά στα μάτια τους τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία συγκλονίζουν με τις περιγραφές του
– Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βρήκε τραυματισμένος από το αυτοκίνητο και ζητούσε βοήθεια
– «Του είχε στήσει καρτέρι σα να περίμενε λαγό να περάσει» λέει κυνηγός που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας
– Φώναζε “ρε παιδιά, ρε παιδιά” σύμφωνα με άλλο αυτόπτη μάρτυρα
– Επί μέρες έκαναν… πρόβες ο Βούλγαρος αστυνομικός που τον σκότωσε και η 38χρονη σύζυγός του θύματος
– Ο άτυχος γιατρός είχε αρχίσει να έχει αμφιβολίες αν ο 3χρονος γιος του ήταν πραγματικά παιδί του

Μια στυγερή δολοφονία που έχει συγκλονίσει όλη την Κρήτη. Θύμα ο καρδιολόγος Χριστόδουλος Καλαντζάκης. Θύτες η 38χρονη σύζυγός του και ο 37χρονος εραστής της.

Το άγριο φονικό έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (07.10.2017) στα Πιλαλήματα Σητείας. Ο γιατρός πήγαινε στο ιατρείο του στο χωριό Μακρύς Γιαλός, όπως κάθε Σαββατοκύριακο. Δεν γνώριζε πως ανήμερα των γενεθλίων του, του είχαν στήσει καρτέρι θανάτου η σύζυγός του και ο εραστής της.

Χριστόδουλος Καλαντζάκης Κρήτη δολοφονία

Κρυμμένος πίσω από ένα θάμνο, ο 37χρονος Βούλγαρος πυροβόλησε τον 62χρονο καρδιολόγο πισώπλατα. Ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης βγήκε από το αυτοκίνητό του, τραυματισμένος, για να ζητήσει βοήθεια, αλλά ο δολοφόνος του τον πυροβόλησε άλλες δυο φορές, αφήνοντάς τον νεκρό στην άσφαλτο.

Το σατανικό ζευγάρι, που έκανε… πρόβες για το πως θα σκοτώσει τον άτυχο άνδρα, εμφανίστηκε στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο. Πήραν και οι δυο προθεσμία για να απολογηθούν.

«Του είχε στήσει καρτέρι σα να περίμενε λαγό να περάσει»

Κυνηγοί που βρίσκονταν στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία του άτυχου Χριστόδουλου Καλαντζάκη περιγράφουν καρέ καρέ τα όσα έγιναν. Πως είδαν μπροστά στα μάτια τους τον καρδιολόγο να εκτελείται. Να βγαίνει τραυματισμένος από το αυτοκίνητό του και να ζητάει βοήθεια.

Ένας από τους κυνηγούς, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (09.10.2017) στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο ένας από τους κυνηγούς, περιέγραψε όσα είδα μπροστά στα μάτια του.

«Κάθε Σάββατο ο γιατρός είχε ιατρείο στο Μακρύ Γιαλό. Ο δολοφόνος του είχε στήσει καρτέρι σα να περίμενε λαγό να περάσει. Δεν μας είχε δει που κυνηγούσαμε εκεί. Όπως ερχόταν το αυτοκίνητο του γιατρού ο δολοφόνος πετάχτηκε από μια αγριελιά που κρυβόταν και άκουσα τον πρώτο πυροβολισμό. Ο γιατρός σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε έξω και άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση προς τη Σητεία φωνάζοντας βοήθεια. Ακολούθησε ο δεύτερος και ο τρίτος πυροβολισμός.

δολοφονία

δολοφονία

Μόλις είδα τι έγινε άρχισα να φωνάζω “πιάστε το φονιά, πήγε προς του ελαιώνες”. Την ίδια ώρα ο άλλος κυνηγός έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία. Στο μεταξύ ο φονιάς βγήκε από τους ελαιώνες και μπήκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο και έφυγε. Μόλις έφτασε η αστυνομία δώσαμε τις πληροφορίες και τον έπιασαν έξω από την Ιεράπετρα», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας.

«Φώναζε “ρε παιδιά, ρε παιδιά”»

Ανατριχιαστικά είναι και όσα περιέγραψε στο ekriti.gr ένας άλλος κυνηγός που βρισκόταν σε κοντινή απόφαση από το σημείο του φονικού. Σύμφωνα με εκείνον, όταν ο γιατρός βγήκε, τραυματισμένος, από το αυτοκίνητό του, φώναζε “ρε παιδιά, ρε παιδιά”, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια για βοήθεια.

«Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία. Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ότι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει “ρε παιδιά, ρε παιδιά”. Ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο.

δολοφονία

Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε.

Ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα. Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι.

Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το σημείο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ότι μπορούσε. Από ότι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του».

Η διάσταση και το τεστ DNA

Άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον του 62χρονου γιατρού αποκαλύπτουν πως η 38χρονη Βουλγάρα, που κατηγορείται πως συνεργός στη δολοφονία του, ήταν η τέταρτη σύζυγός του. Τον τελευταίο χρόνο, το ζευγάρι βρισκόταν σε διάσταση.

Οι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι ήταν διαρκείς. Ο άτυχος γιατρός φαίνεται να είχε υποψίες ότι η σύζυγός του τον απατούσε. Αλλά δεν φανταζόταν ότι θα ήταν εκείνη που θα “όπλιζε” το χέρι του εραστή της: του εφηβικού της έρωτα από τη Βουλγαρία που “ζωντάνεψε” ξανά.

Σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα του θύματος, ο άτυχος γιατρός είχε αμφιβολίες όχι μόνο για τη σχέση του με τη γυναίκα του αλλά ακόμα και για το αν ο τρίχρονος γιος τους ήταν δικό του παιδί. Μάλιστα, ζητούσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά περιόδους να κάνουν τεστ DNA για να αποδειχτεί αν ήταν ο βιολογικός πατέρας του παιδιού.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης είχε αμύθητη περιουσία, τόσο κινητή όσο και ακίνητη, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Με πληροφορίες και από cretalive.gr, ekriti.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις