Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

«Ξεδόντιασαν» την άγρια συμμορία – Οι πυροβολισμοί, το ταξί και το ηλεκτρικό πατίνι (pics)

«Ξεδόντιασαν» την άγρια συμμορία – Οι πυροβολισμοί, το ταξί και το ηλεκτρικό πατίνι (pics)

Συμμορία που φέρεται να έχει σχέση με την Αλβανική Μαφία και μάλιστα με το αιματηρό παρελθόν της, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών. Τα «κλειδιά» του εντοπισμού και η πλούσια ένοπλη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Αφορμή για να εξαρθρωθεί η συμμορία στάθηκε ένα απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, όταν δύο Αλβανοί υπήκοοι πυροβόλησαν εναντίον ομοεθνή τους, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε εμπλακεί σε αιματηρή βεντέτα στους κόλπους της Αλβανικής Μαφίας.

Οι δράστες αφού πυροβόλησαν τον ομοεθνή τους, τραυματίζοντάς τον στο πόδι, επιβιβάστηκαν αιφνιδιαστικά σε διερχόμενο ταξί και με την απειλή των όπλων τους υποχρέωσαν τον οδηγό να τους μεταφέρει μέχρι και τον σταθμό Λαρίσης όπου και εξαφανίστηκαν, αφού πρώτα άφησαν στο όχημα τα δύο πιστόλια που χρησιμοποίησαν στην απόπειρα δολοφονίας του Α.Π.

Μάλιστα το παρ’ ολίγον θύμα της επίθεσης, τρεις ημέρες πριν το περιστατικό στον Άγιο Παντελεήμονα, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς, καθώς είχε βρεθεί να κινείται στην Ομόνοια, μ’ ένα ηλεκτρικό πατίνι, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο κι έχοντας παράνομα στην κατοχή του όπλο.

Click4more: Χειροπέδες στη σκληρή συμμορία – Επιθέσεις, όπλα, ναρκωτικά σε Αττική και Κορινθία (pics)

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς, προέκυψαν στοιχεία για τρεις Αλβανούς, οι οποίοι και συνελήφθησαν σε Αθήνα και Κόρινθο, καθώς φέρονται να εμπλέκονται σε κλοπές, διακίνηση και παραγωγή ναρκωτικών ουσιών, αλλά και κατοχή παράνομου οπλισμού.

Ο ένας από τους συλληφθέντες, 38 ετών με το ψευδώνυμο «Μίλι», φέρεται ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε εναντίον του «Άρη», ενώ ο συνεργός του ο «Λάτι», φέρεται ως άνθρωπος που έκλεισε το ραντεβού με τον «Άρη» και τον «έστησε» στην πλατεία.

Φιάσκο της ΕΛ.ΑΣ λένε οι δικηγόροι

Την υπεράσπιση των δύο Αλβανών, εν προκειμένω του 38χρονου και του 30χρονου, έχουν αναλάβει οι δικηγόροι, Απόστολος Λύτρας και Γιώργος Κριεμάδης, αντίστοιχα, οι οποίοι βάσει της δικογραφίας, αλλά και των στοιχείων που έχουν στα χέρια τους, αμφισβητούν πλήρως την ενοχή των δύο πελατών τους.

Μάλιστα ο γνωστός ποινικολόγος ο κ. Λύτρας (φωτογραφία πάνω), μιλώντας στο newsit.gr, κάνει λόγο για σύλληψη λάθος ανθρώπου: «….οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών έχουν συλλάβει λάθος άνθρωπο και αυτό θα το αποδείξω στο δικαστήριο. Υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας με τον οποίο ήλθε σ’ επαφή το γραφείο μου και έχει δώσει μάλιστα κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ, δηλώνοντας διαφορετικούς ανθρώπους από αυτούς που συνελήφθησαν, πολλώ δε μάλλον του πελάτη μου, που φέρεται και ως αρχηγός της δήθεν εγκληματικής οργάνωσης. Το όπλο που φέρεται να είχε στην κατοχή του, βρέθηκε στο αυτοκίνητο του εξαδέλφου του και τον κατηγορούν για κατοχή οπλισμού, επειδή βρέθηκε στο όχημα ένα δακτυλικό του αποτύπωμα».

Παράλληλα, ο ποινικολόγος Γεώργιος Κριεμάδης (φωτογραφία πάνω), ο οποίος έχει αναλάβει τον «Λάτι», που φέρεται να έπαιξε το ρόλο του «λαγού», μιλώντας στο newsit.gr, υποστηρίζει ότι: «…Πρόκειται για μια υπόθεση “φιάσκο” που οφείλεται σε ελλιπή έρευνα της αστυνομίας, η οποία έχει εντάξει στην ίδια δικογραφία διαφορετικές και ασύνδετες μεταξύ τους υποθέσεις. Ενδεικτικό είναι ότι τα μέλη της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης δεν γνωρίζονται καν. Ο εντολέας μου «Ladi» που σύμφωνα με το κατηγορητήριο «έστησε το ραντεβού θανάτου» δεν έχει καμιά ανάμειξη με το συμβάν.

Με το θύμα συναντήθηκε τυχαία εκείνη την μέρα και το ίδιο το θύμα είναι αυτό που τον οδήγησε στο σημείο που δέχτηκε τους πυροβολισμούς. Μάλιστα, ο εντολέας μου στεκόταν ακριβώς δίπλα του και από τύχη δεν χτυπήθηκε, καθώς οι σφαίρες περνούσαν ξυστά του», καταλήγει ο ποινικολόγος Γεώργιος Κριεμάδης.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις