Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κύκλωμα εκβιασμών: Ο “υψηλόβαθμος” αστυνομικός και οι απειλές με… στεφάνια κηδείας – Διάλογοι που σοκάρουν (video)

Εύοσμος: φονικό

Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιασμών που ξεσκέπασε η ΕΛΑΣ, και στο οποίο συμμετείχαν ακόμα και αστυνομικοί.

Σύμφωνα και με τα όσα μετέδωσε ο ANT1, ο 35χρονος που φέρεται να είναι ο εγκέφαλος του κυκλώματος έλεγχε τα πάντα.

Ωστόσο δεν έλειπαν και τα… αλληλοκαρφώματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως 20χρονος μέλος του κυκλώματος τον χτύπησε, και τότε ο αρχηγός εμφανίστηκε σπίτι του με… στεφάνια κηδείας.

Ο “υψηλόβαθμος” αστυνομικός που τραμπούκιζε

Σημαντικό ρόλο στην συμμορία φαίνεται πως έπαιζε ένας 34χρονος αστυνομικός που μάλιστα ήταν ψηλά στην ιεραρχία.

Όχι μόνο βοηθούσε τη συμμορία όσο μπορούσε λόγω της υπηρεσίας του, αλλά χτυπούσε και ο ίδιος “πελάτες” που έκαναν παράπονα.

click4more: Που βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών

Στις υποθέσεις της συμμορίας έχει εμπλακεί όπως φαίνεται και υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, και συγκεκριμένα στο περιστατικό με τους μπράβους του κυκλώματος και τους ιδιοκτήτες μαγαζιού στην Σαλαμίνα το 2019, όπου ένα από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας κατέληξε μαχαιρωμένος.

Οι κυνομαχίες και η τεράστια δύναμη του αρχηγού

Η σπείρα κρυβόταν πίσω από ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τραμπουκισμούς, εμπρησμούς, τοκογλυφία αλλά και κυνομαχίες!

Αυτός είναι και ο λόγος που στο σπίτι του 35χρονου αρχηγού βρέθηκαν 5 σκυλιά. Πάντως είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για διάφορες υποθέσει, ενώ ενδεικτικό της δύναμης που είχε αποκτήσει ήταν ότι μεσολαβούσε για να αλλάζουν κελιά οι κρατούμενοι. 

Πως αποκαλύφθηκαν

Το κουβάρι, σύμφωνα με τον άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Σαλαμίνα, πέρυσι τον Ιούνιο. Η συμμορία επιχείρησε να εκβιάσει τους ιδιοκτήτες ενώ έκαναν εγκαίνια, αλλά θαμώνας τους αφόπλισε και τραυμάτισε μάλιστα τους μπράβους. Ο 35χρονος που φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος (συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη) είχε πυροβολήσει δυο φορές στον αέρα τότε στην προσπάθειά του να διαφύγει. Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν λίστα με 12 καταστήματα που φέρεται να εκβίαζε η συμμορία.

Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπαιξε κι ένα δυσαρεστημένο μέλος του κυκλώματος, που… άλλαξε στρατόπεδο και αποκάλυψε στην αστυνομία με το Ν και με το Σ τα όσα έκαναν και συνέδεσε τις επιθέσεις με πρόσωπα.

Σοκαριστικοί διάλογοι

Οι διάλογοι της ντροπής

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας «παγώνουν» το αίμα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός εμφανιζόταν σαν μισθωμένος «από μηχανής θεός».

«Του βαράω ένα μπουνίδι. Και βαράω, τον κλώτσησα τον άλλον στο κεφάλι. Άκου τώρα, άμα ρωτήσεις αυτόν που ήταν εκεί. Νεκροί», ακούγεται να λέει. Περιγράφει, επίσης, πως έβαλε φουσκωτούς να απειλήσουν περιφερειακά μέλη. «Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω, πηγαίνετε μέσα, λέω, και τσιγκλήστε τον λίγο… Τον εκάνανε, τον εκάνανε κορώνα και χέσ… . Του λέω άκου του λέω φίλε. Εδώ, εδώ του λέω δεν είναι Λειβαδιά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε».

Επίσης, ο αρχηγός ήταν… σκληρός όταν τα μέλη του κυκλώματος είχαν σχέσεις με τους… αντιπάλους. «Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα. Δεν είναι τίποτα του λέω να σε πλακώσω στις μπουνιές του λέω εδώ μέσα να σε κάνω άχρηστο, δεν ντρέπεσαι μωρή παλιοπ…… του λέω, να σε ξεμπλέκω και να σε αβαντάρω και να είσαι φίλος στο facebook με τους ρουφιάνους»

Υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει σε συνομιλία του τον εκβιασμό καταστηματάρχη. «Του είχανε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και ποιον θα σκοτώσουμε σήμερα και θα μας δώσεις τα μαγαζιά και έκλαιγε. Θα σου πάρουμε χαρτζιλίκι και έκλαιγε. Τον σκότωσαν στο ξύλο».

Όταν οι ιδιοκτήτες ανησυχούσαν για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου ο 35χρονος αρχηγός τους καθησύχαζε ότι θα τα σβήσει αστυνομικός. Ο αστυνομικός που πλέον συνελήφθη λέει σε συνομιλία του: «Μην αγχώνεσαι αν έρθει θα του μιλήσω εγώ. Έχω ήδη μιλήσει με τον δικό μου το Διοικητή».

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν κωδικές ονομασίες για όπλα όπως «Καστάνια», «Μηχανάκι», «Ποδήλατο», «Τρυπάνι». Οι αντίστοιχες ονομασίες για τα ναρκωτικά ήταν «Πέτρα», «Κουφέτο», «Σιντί», «Γλυκάκι», «Λουκούμια».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις