Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Η εισαγγελική πρόταση για τους εμπλεκόμενους

Κύκλωμα κοκαΐνης στο Κολωνάκι: Η εισαγγελική πρόταση για τους εμπλεκόμενους

Την ενοχή της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων για την υπόθεση του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με «έδρα» το εστιατόριο-μπαρ στο Κολωνάκι πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας. Ωστόσο, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των περισσοτέρων κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο.

Ωστόσο, για τέσσερις εκ των 27 συνολικά κατηγορουμένων η εισαγγελέας πρότεινε την πλήρη απαλλαγή τους. Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, γνωστή ηθοποιό, τον γιο της και επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης. Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρίας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Η εισαγγελέας επισήμανε «για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Για τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων μια γνωστή ηθοποιός, η σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών. «Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός

Όσον αφορά στον 55χρονο επιχειρηματία μέτοχο στο εστιατόριο – μπαρ στο Κολωνάκι ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν την κοκαΐνη και, εν συνεχεία, τη διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.

Στην έναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας επισήμανε ότι, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ και όχι άνω όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση. Επίσης, η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός, για όσους κατηγορουμένους τον προέβαλαν, ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις