Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

«Λαβράκια» από την επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα – Τα όπλα και τα κίβδηλα νομίσματα

«Λαβράκια» από την επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα – Τα όπλα και τα κίβδηλα νομίσματα

Η τελευταία επιχείρηση τις Αστυνομίας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και την διακίνηση – κατασκευή προϊόντων «μαϊμού», έβγαλε στην κυριολεξία «λαβράκια» ενώ παράλληλα δημιούργησε περίεργα ερωτηματικά στους επιτελείς τις ΕΛ.ΑΣ.

Εκτός από τα εκατοντάδες προϊόντα «μαϊμού» που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί, εκτός όλων των άλλων βρήκαν και κατάσχεσαν ένα πολεμικό τυφέκιο, κατά πάσα πιθανότητα Αμερικανικής κατασκευής τύπου Μ 16, αλλά και 5.000 κίβδηλα νομίσματα των δυο ευρώ.

Αυτά τα δυο σημαντικά ευρήματα προκαλούν έντονα ερωτηματικά στους επιτελείς τις ΕΛ.ΑΣ καθώς, όσον αφορά στο πολεμικό τυφέκιο, πρόκειται καθαρά για στρατιωτικό υλικό και μάλιστα για ένα όπλο που είναι δυσεύρετο στην μαύρη αγορά, εν αντιθέσει με τον κορυφαίο αντίπαλο του, το Καλάσνικοφ, που είναι πανεύκολο να το βρει κάποιος στην αγορά του υποκόσμου.

Που βρήκαν λοιπόν στην Αγία Βαρβάρα πρόσβαση σε ένα τέτοιου είδους όπλο που είναι απόλυτα στρατιωτικό και μάλιστα Αμερικανικής κατασκευής;

Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο τυφέκιο είναι εγκεκριμένο για τις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ το χρησιμοποιούν και οι Ελληνικές Ειδικές δυνάμεις του Στρατού.

Το δεύτερο μεγάλο ερώτημα στο οποίο επίσης θα προσπαθήσουν να δώσουν απάντηση οι επιτελείς τις ΕΛ.ΑΣ, δεν είναι άλλο από τα κίβδηλα νομίσματα των δυο ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα νομίσματα τα εξέτασαν ειδικοί επί του θέματος και αποφάνθηκαν πως πρόκειται για πολλής καλής ποιότητας κίβδηλα νομίσματα, τα οποία μάλιστα κατασκευάστηκαν σε εξειδικευμένο εργαστήριο.

Το ερώτημα πλέον είναι που βρίσκεται αυτό το εργαστήριο; Είναι στην Ελλάδα η σε κάποια χώρα των Βαλκανίων; Και κυρίως πως αυτά τα καλής ποιότητας κίβδηλα νομίσματα έφτασαν στην Αγία Βαρβάρα και βέβαια εάν πρόκειται για την πρώτη φορά που κάνουν αυτά τα νομίσματα την εμφάνιση τους στην συγκεκριμένη περιοχή.

Πρόκειται λοιπόν για έναν διπλό γρίφο που απευθύνεται σε καλούς λύτες, που άλλωστε έχουν αποδείξει πως είναι τα στελέχη τις ΕΛ.ΑΣ.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις