Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Ληστεία στα Βίλια: Κρυμμένοι στο πορτ μπαγκάζ ταξί οι επικίνδυνοι κακοποιοί

Βίλια

– Οι δράστες λήστεψαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στα Βίλια, την περασμένη Τρίτη (27.11.2018)
– Ακινητοποίησαν οδηγό ταξί και κρύφτηκαν στο πορτ μπαγκάζ για να διαφύγουν
– Σε εξέλιξη έρευνες της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για τον εντοπισμό τους
– Νοσηλεύεται ο τρίτος δράστης μετά τον πυροβολισμό του αστυνομικού

Μέσα στο πορτ μπαγκάζ ενός ταξί, διέφυγε τελικά από τα Βίλια το ζευγάρι των επικίνδυνων ληστών που την προηγούμενη Τρίτη λήστεψαν το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και έδωσαν μάχη με τον τοπικό Αστυνομικό, ο οποίος κατάφερε τελικά να τραυματίσει τον έναν από τους τρεις ληστές.

Οι τρεις ληστές ανάμεσα τους και μια γυναίκα, την περασμένη Τρίτη (27.11.2018) εισέβαλαν στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στα Βίλια και ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους. Το ρόλο του τσιλιαδόρου είχε αναλάβει η Ελληνίδα της ληστρικής παρέας, η οποία καθ’ όλη την διάρκεια της ληστείας παρέμενε έξω από το υποκατάστημα.

Περαστικοί που αντελήφθησαν το τι συνέβαινε, ειδοποίησαν αμέσως τον Αστυνομικό στο τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, ο οποίος χωρίς να το σκεφτεί δευτερόλεπτο άρπαξε και την κυνηγετική καραμπίνα που κατέχει νόμιμα και βγήκε να βρει τους ληστές.

Σε ανταλλαγή πυροβολισμών που ακολούθησε, ο αστυνομικός κατάφερε να τραυματίσει τον έναν από τους ληστές και να τρέψει σε φυγή το ζευγάρι. Μάλιστα το ζευγάρι επιβιβάστηκε σε ένα λευκό βαν που είχαν σταθμεύσει λίγο πιο κάτω, πλην όμως και λόγω της ταχύτητας που είχαν αναπτύξει, έπεσαν επάνω σε μια μάντρα σε στενό δρόμο που επέλεξαν για την διαφυγή τους.

Εκείνη την στιγμή από το σημείο περνούσε οδηγός ταξί, ο οποίος είχε πάει στην περιοχή προκειμένου να κάνει κάποιες εργασίες στο εξοχικό του.

Αμέσως το ζευγάρι των ληστών τον ακινητοποίησε με τα όπλα στα χέρια και επιβιβάστηκαν… στο πορτ μπαγκάζ του ταξί.

Μάλιστα, οι δράστες -σύμφωνα με τις πληροφορίες- έριξαν τα πίσω καθίσματα ώστε να έχουν οπτική επαφή με τον έντρομο οδηγό, τον οποίο απειλούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της διαδρομής με τα όπλα τους και βέβαια του έλεγαν ποιους δρόμους θα ακολουθήσει, ώστε να διαφύγουν της σύλληψης, όπως και έγινε.

Ο ταξιτζής μετέφερε τελικά το ζευγάρι των ληστών στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου και τον άφησαν ελεύθερο. Ωστόσο, από εκεί και έπειτα άρχισε να ξετυλίγεται το “κουβάρι” των ερευνών από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής, που είχε αναλάβει τις έρευνες με αποτέλεσμα, τόσο την σύλληψη του Αλβανού ληστή, όσο και της Ελληνίδας συνεργού του.

Όσον αφορά στον έτερο συνεργό τους, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο, λόγω των τραυμάτων που του προκάλεσε ο Αστυνομικός στα Βίλια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις