Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαφιόζικο ξεκαθάρισμα στο Περιστέρι! Ξεκίνησε πόλεμος “νονών” μετά τη δολοφονία Στεφανάκου

Περιστέρι Στεφανάκος

Στο ίδιο “κάδρο” ερευνών με την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου τοποθετούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την μαφιόζικη εκτέλεση ενός 61χρονου σεσημασμένου τα μεσάνυχτα της Κυριακής, λίγα μέτρα από το σπίτι του, στην περιοχή του Περιστερίου.

Πρόκειται για τον Γ. Π. οποίος το 2010 απασχόλησε τις Αρχές καθώς το όνομα του αναφέρονταν στην μεγάλη δικογραφία που είχε σχηματισθεί από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών και στην οποία φιγουράριζαν στην πρώτη σειρά τα ονόματα του Βασίλη Στεφανάκου αλλά και δυο φερόμενων συνεργών του που πλέον εκτίουν πολυετής ποινές καθείρξεις στις Ελληνικές φυλακές.

Εκείνη την εποχή η εμπλοκή του 61χρονου που έπεσε προχθές νεκρός στο Περιστέρι, αφορούσε σε ενέργειες είσπραξης “σπασμένων” επιταγών, ενώ φέρονταν σε αρκετές περιπτώσεις να είχε λειτουργήσει ως εισπράκτορας στο “φόρο” που φέρεται να είχε υποβάλει η συγκεκριμένη ομάδα δεκάδες ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, στην περιοχή της Αττικής.

Μάλιστα οι αστυνομικοί εκείνη την εποχή είχαν υποκλέψει συνομιλίες του 61χρονου με το δεξί χέρι γνωστού βαρυποινίτη, ο οποίος στην συνέχεια αποσχίστηκε από την συγκεκριμένη ομάδα.

Το τελευταίο διάστημα ο 61χρονος είχε καταδικαστικές αποφάσεις για παραβάσεις του Νόμου περί επιταγών, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και σε υπόθεση ναρκωτικών.

Για όλους τους παραπάνω λόγους οι Αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την έρευνα για την εκτέλεση του 61χρονου, εξετάζουν το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ενέργεια να έχει άμεση σχέση με την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου.

Η δολοφονία

Ήταν 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όταν οι κάτοικοι στην οδό Τρεμπεσίνας στην συμβολή με την Θηβών, συγκλονίστηκαν από απανωτούς πυροβολισμούς.

Ένας άγνωστος άνδρας, οποίος κινούνταν πεζός, προσέγγισε με γρήγορα βήματα τον 61χρονο που είχε σταματήσει με την μοτοσυκλέτα του λίγα μέτρα από το σπίτι του και αρχίζει να τον “γαζώνει” με ένα αυτόματο πιστόλι των 9 χιλιοστών.

Τέσσερις βολίδες βρίσκουν τον άνδρα στο κεφάλι και τον θώρακα αντίστοιχα. Ο οπλοφόρος από την στιγμή που βλέπει τον 61χρονο να πέφτει νεκρός, φεύγει από το σημείο με γοργό βήμα και εξαφανίζεται από το σημείο.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις