Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας και έφυγε σαν κύριος!

Μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας και έφυγε σαν κύριος!

– Ο 35χρονος δράστης μπήκε στο γραφείο του δημάρχου και τον μαχαίρωσε
– Συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ σε καφετέρια!
– Ήταν συμβασιούχος, έληγε η σύμβασή του και ήταν να μην ανανεωθεί
– Ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς δέχθηκε δυο μαχαιριές στο πόδι και νοσηλεύεται στο Θριάσιο

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο Ελευσίνας και συγκεκριμένα στο γραφείο του δημάρχου. Ένας 35χρονος εν ενεργεία συμβασιούχος του δήμου Ελευσίνας, μπήκε στο γραφείο του δημάρχου. Κανείς δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε.

Ο 35χρονος λίγη ώρα αργότερα βγήκε από το γραφείο και έφυγε σαν κύριος. Μετά από λίγα λεπτά ο δήμαρχος Γιώργος Τσουκαλάς βγήκε αιμόφυρτος καλώντας σε βοήθεια. Είχε δεχθεί δυο μαχαιριές στο πόδι.

Αμέσως δημοτικοί υπάλληλοι μετέφεραν τον δήμαρχο Ελευσίνας, στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάστασή του είναι σταθερή.

Αμέσως η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκηνυγητό για την σύλληψη του 35χρονου δράστη. Άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ τον εντόπισαν σε καφετέρια στην οδό Παπαγιάννη 47 και τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το κίνητρο της επίθεσης του 35χρονου συμβασιούχου κατά του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, δεν έχει σχέση με τη λήξη της σύμβασής του με τον Δήμο Ελευσίνας.

Ο 35χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ είχε νοσηλευθεί παλαιότερα σε ψυχιατρική κλινική δημόσιου νοσοκομείου των βορείων προαστίων.

Την θλίψη του εκφράζει ο Πάνος Σκουρλέτης

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Ρένα Δούρου: Τέτοιου είδους περιστατικά είναι καταδικαστέα

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας, Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι από άγνωστο άνδρα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο. Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Πατούλης: Καταδικάζουμε την επίθεση

Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον.

Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται.

Καλούμε, τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και την πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στο συνάδελφο, Δήμαρχο Ελευσίνας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα καθήκοντα του».

Απερίφραστη καταδίκη από την ΠΟΕ – ΟΤΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση με μαχαίρι από συμβασιούχο-εργαζόμενο του Δήμου Ελευσίνας σε βάρος του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Γεώργιου Τσουκαλά.

Επισημαίνει πώς δολοφονικές επιθέσεις ή συμπεριφορές που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα είναι καταδικαστέες και κατακριτέες απ’ όπου και αν προέρχονται. Σε καμία περίπτωση δεν συμβάλουν στην επίλυση και στην αντιμετώπιση προβλημάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Δήμαρχο Ελευσίνας κ. Γεώργιο Τσουκαλά που νοσηλεύεται στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις