Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μάχη στα Εξάρχεια – Οι ληστές πυροβόλησαν αστυνομικούς και τράκαραν το περιπολικό!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια κατά τα άλλα απλή απόπειρα κλοπής μιας μηχανής από την περιοχή των Εξαρχείων μετατράπηκε σε πραγματική μάχη των αστυνομικών με τους αδίστακτους, όπως αποδείχθηκαν, κακοποιούς. Οι δράστες όχι απλά ήταν οπλισμένοι, αλλά άνοιξαν κιόλας πυρ κατά του πληρώματος του περιπολικού, ενώ λίγο αργότερα δεν δίστασαν να εμβολίσουν το περιπολικό με το δικό τους αυτοκίνητο για να καταφέρουν να ξεφύγουν.

Όλα ξεκίνησαν στις τρεις και δέκα τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Κουντουριώτη και Νοταρά στα Εξάρχεια.
Δυο άτομα προσπάθησαν να κλέψουν μια μοτοσικλέτα, είχαν ήδη κόψει την αλυσίδα όταν ο ιδιοκτήτης του αντιλήφθηκε και κάλεσε την αστυνομία.
Κοντά στο σημείο περιπολούσε όχημα της Άμεσης Δράσης. Οι αστυνομικοί έφτασαν άμεσα και οι δράστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μηχανή την οποία προσπαθούσαν να φορτώσουν στο αυτοκίνητό τους.
Οι δράστες μπήκαν στο όχημα και ανέπτυξαν ταχύτητα. Το περιπολικό της Άμεσης Δράσης ξεκίνησε καταδίωξη, όμως οι ληστές στη συμβολή των οδών Μετσόβου και Ρεθύμνης όταν είδαν τους αστυνομικούς να πλησιάζουν έβγαλαν όπλα και άρχισαν να πυροβολούν.
Οι αστυνομικοί απάντησαν με πυρά σ τον αέρα, όμως οι δράστες δεν σταμάτησαν. Αντιθέτως, όταν το περιπολικό πλησίασε ακόμη περισσότερο δεν δίστασαν να πέσουν πάνω του για να το βγάλουν εκτός πορείας.
Τελικά οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν εισερχόμενοι σε καταυλισμό Ρομά. Πριν λίγη ώρα σε επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στα Λιόσια συνελήφθη ένα άτομο βουλγαρικής καταγωγής ως ύποπτος για τη συμμετοχή στο περιστατικό.

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε