Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μενίδι: Εδώ καρφώθηκε η σφαίρα που παραλίγο να σκοτώσει 14χρονη [pics, vid]

Μενίδι: Εδώ καρφώθηκε η σφαίρα που παραλίγο να σκοτώσει 14χρονη [pics, vid]

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Μενιδίου από το νέο περιστατικό άσκοπων πυροβολισμών που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή σε μια 14χρονη στον οικισμό του Προφήτη Ηλία χθες (25.06.2017) το απόγευμα, λίγες ημέρες μετά το θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών.

Η 14χρονη μαθήτρια βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, στην οδό Θεοφυλάκτου, παρέα με τη θεία και ένα φίλο της όταν μια αδέσποτη σφαίρα προσγειώθηκε στο σπίτι της οικογένειας, πέρασε πάνω από την καρέκλα όπου καθόταν το κορίτσι και καρφώθηκε στον τοίχο. Για καλή της τύχη, η 14χρόνη είχε μόλις σηκωθεί από την καρέκλα και όπως λέει η μητέρα της στο Newsit.gr, αν το κορίτσι είχε μείνει στο σημείο η σφαίρα θα είχε καρφωθεί πάνω της.

“Κάποια στιγμή το παιδί σηκώθηκε και η θεία μου εκείνη τη στιγμή άκουσε κάτι σα σφύριγμα να περνάει από δίπλα της, ένα χτύπημα στον τοίχο και ένα αντικείμενο να πέφτει. Κοίταξε δεξιά-αριστερά να ψάξει και βρήκαμε μια σφαίρα. Το γεγονός είναι ότι αν το παιδί δεν σηκωνόταν από τη θέση του η σφαίρα θα σταμάταγε πάνω του”, περιγράφει η κα Ασλανίδου και τονίζει πως δεν ακούστηκε νωρίτερα ήχος από πυροβολισμούς.

“Δεν στοχεύουμε σε ανθρώπους, δεν ξέρουμε από που μπορεί να προέρχεται. Υπάρχει μια ύφεση, έχει ενισχυθεί η αστυνόμευση”, τονίζει η μητέρα της 14χρονης, η οποία στέκεται στο αποτέλεσμα, δηλαδή στην παραβατικότητα που μαστίζει το Μενίδι και οδηγεί τους κατοίκους να κυκλοφορούν στο σπίτι τους με “πανοπλίες και κράνη”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

“Είναι καθημερινό φαινόμενο. Τα ναρκωτικά τα βλέπουμε, βλέπουμε τους χρήστες, έρχονται κατά ομάδες στο Μενίδι”, σημειώνει και κάνει λόγο για ένα συνολικό φαινόμενο εγκλήματος που κάνει τους κατοίκους να ζουν υπό καθεστώς καθημερινού φόβου, όπως δείχνουν και οι εικόνες των σπιτιών-φρουρίων στη γειτονιά του προφήτη Ηλία.

Κάγκελα, σύρματα και φράχτες οι οποίοι τοποθετήθηκαν προκειμένου να προφυλάσσουν τα σπίτια από τους ληστές αλλά δεν μπορούν να προστατεύσουν τους κατοίκους από τη “βροχή” των σφαιρών με αποτέλεσμα να αφήνουν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή τους στην τύχη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε