Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Μικρή Άννυ: Οι απολογίες των δυο τεράτων – Τι είπαν οι γονείς του Νικολάι

Μικρή Άννυ: Οι απολογίες των δυο τεράτων – Τι είπαν οι γονείς του Νικολάι

Η πιο κρίσιμη ώρα στη δίκη για την υπόθεση της δολοφονίας της Άννυ έρχεται την Τετάρτη (05/10/2016) καθώς οι κατηγορούμενοι πρόκειται να απολογηθούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και να δώσουν ο καθένας τη δίκη του εκδοχή και για το το συνέβη στο 4χρόνο αγγελούδι.

Ο πατέρας της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) και ο φίλος του, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) πρόκειται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους ενώπιον του ακροατηρίου καθώς έχουν εντελώς διαφορετικές και αντικρουόμενες εκδοχές για το τι συνέβη στην Άννυ. Ωστόσο και οι δυο κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε εμπλοκή με τη δολοφονία της αν και ο πατέρας της μικρής Άννυ έχει κατά καιρούς αφήσει να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ο φίλος του Νικολάι “κάτι της έκανε” όταν εκείνος έλειπε για λίγο στη τουαλέτα και την κουζίνα. Την ίδια στιγμή ο πατέρας της Άννυ στην έναρξη της δίκης παραδέχθηκε την κατηγορία για τον τεμαχισμό και αναμένεται να φανεί τι θα ακριβώς θα υποστηρίξει αύριο στην απολογία του. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η απολογία της μητέρας της Άννυ Δημήτρινα Μπορίσοβα η οποία κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης ενώπιον του ακροατηρίου. Τελευταίοι μάρτυρες εξετάστηκαν οι γονείς του 30χρονου κατηγορουμένου, Νικολάι ο οποίος από μάρτυρας – κλειδί μετατράπηκε σε βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση.

“Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι ότι Νικόλαι δεν έχει σχέση με την υπόθεση και είναι αυτός που πήγε και κατέθεσε στις βουλγαρικές αρχές για να προχωρήσει η υπόθεση …Ούτε έχει δει κάτι ούτε έχει κάνει κάτι” ανέφερε η μητέρα του 30χρονου Βούλγαρου στο δικαστήριο.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο γιος της είχε πει ότι έμενε κάποιο διάστημα στο διαμέρισμα-σφαγείο της Μιχάηλ Βόδα και πως της είχε αναφέρει πως εκεί έμενε και ένα κοριτςάκι. “Ήξερα από το γιο μου ότι εκεί υπάρχει ένα μικρό παιδί και εγώ πολλές φορές τον έπαιρνα τηλέφωνο και μου έλεγε πήγα να αγοράσω μπανάνες στην Άννυ, να αγοράσω μακαρόνια να της φτιάξω και μια φορά ήταν εκει και μου έδωσε τη μικρή και την ρώτησα πως σε λένε, ποσό χρόνων είσαι…δεν θυμάμαι πότε έγινε αυτό” τόνισε η μάρτυρας. Όπως τόνισε ο γιος της την τελευταία φορά που ήρθε στη Ελλάδα ήταν στις 14 Φεβρουαρίου 2015 και επέστρεψε πίσω στη Βουλγαρία στις 22 Απριλίου 2015.

Ένορκος: Τι σας είπε ακριβώς ο γιος σας τον Απριλιο του 2015 όταν ήρθε στη Βουλγαρία οτι εκανε ο Σάββας στο παιδί;
Μάρτυρας: Ότι το πρωί ξύπνησε ο Σάββας και βρήκε το παιδί νεκρό και μετά έχει κάνει αυτό που έχει κάνει και δε θέλω να πω λεπτομέρειες
Ένορκος:
Τι σας είπε ακριβώς όμως; Σας είπε λεπτομέρειες;
Μάρτυρας:
Ότι το βρήκε νεκρό το παιδί ο Σάββας και το τεμάχισε, το έκοψε

Η μητέρα του Νικολάι αναφέρθηκε και σε ένα περιστατικό που της διηγήθηκε ο γιος της λέγοντας πως ο Σάββας δεν άφησε την Άννυ να κοιμηθεί μαζί του γιατί ζήλευε.

Πρόεδρος: Έχτε ακούσει αν ο Σάββας βιοπραγούσε εναντίον του κοριτσιού;
Μάρτυρας: Μία φορά μου είπε ότι μικρή ήθελε να κοιμηθεί με γιο μου και μου είπε ότι ο Σάββας ζήλευε και δεν την άφησε
Πρόεδρος: Μήπως θυμάται αν την μεγάλη Παρασκευή του 2015 είχε χτυπήσει το δάκτυλο του;
Μάρτυρας: Δε θυμάμαι αν ήταν μεγάλη Παρασκευή, το τζιν έχει κάποια τρουκς και εκεί είχε χτυπήσει το δάκτυλο του…

Ο πατέρας του Νικολάι επίσης εμφανίστηκε πεπεισμένος στην κατάθεση του ενώπιον του ακροατηρίου πως ο γιος του δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση τονίζοντας: “ο γιος μου θα έδινε δρόμο στο μυρμήγκι, δε θα σκότωνε ούτε καν το φίδι”. Ο πατέρας του Νικολάι επισήμανε πως από την στιγμή που έφτασε στο χωριού στη Βουλγαρία στις 26 Απριλίου 2015 του εξεδηλωσε την πρόθεση του να πάει να κατάθεσει στις δικαστικές αρχές.”Στο χωριό ήρθε 26 Απριλίου στα γενέθλια μου και μου είπε μπαμπά αυτό εγώ δεν μπορώ να το κρατάω στη συνείδηση μου, πάρε εισαγγελέα και πες του τι έχει γίνει” τόνισε.

Πρόεδρος: Σας είπε ο γιος σας ότι ο πρώτος κατηγορούμενος (σ.σ. Σάββας), σκότωσε το παιδί ή ότι το τεμάχισε;
Μάρτυρας: Εγω ήμουν παρών σε πολλές καταθέσεις του γιου μου ποτέ δεν έχει αναφέρει ο Στάνισλαβ έχει σκοτώσει το παιδί (…)Μου είπε ότι Σάββας βρήκε το παιδί που έχει πεθάνει και ότι το έχει τεμαχίσει και το είχε πετάξει στα σκουπίδια…

Πρόεδρος: Σας είχε αναφέρει ο γιο σας αν ήταν στο σπίτι όταν βρέθηκε νεκρή η Άννυ;
Μάρτυρας: Όχι μου είπε ότι δεν ήταν εκεί.

Πρόεδρος: Ξέρετε για ποιο λόγο ο γιος σας επέστρεψε στη Βουλγαρία;
Μάρτυρας: Τον συμβουλεύαμε να γυρίσει στη Βουλγαρία γιατί εδώ θα μπορούσαν να τον σκοτώσουν
Πρόεδρος: Ο γιος σας είχε κάποια συμμετοχή στον καθαρισμό του χώρου, στην εξαφάνιση του πτώματος;
Μάρτυρας: Όχι
Πρόεδρος:
Δε σας το είπε ή δεν συμμετείχε;
Μάρτυρας: Δεν έχει συμμετάσχει, είμαι σίγουρος επειδή εγώ του είχα βγάλει διαβαβητηριο να φύγει από την Βουλγαρία και του είχα βρει που να πάει και αυτός αρνήθηκε. Μου είπε ότι εγώ θα πάω να καθαρίσω το όνομα μου και το δικό σου. Αν είχε συμμετοχή δε θα μπορούσε να περάσει όρο αλήθειας.
 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε