Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: Προανάκριση για την επίθεση στο γραφείο του

Βαρβιτσιώτης επίθεση κουκουλοφόροι
Φωτογραφία Eurokinissi

Η κρατική ασφάλεια έχει αναλάβει τις έρευνες και την προανάκριση για την επίθεση κουκουλοφόρων, το απόγευμα της Πέμπτης (07.06.2018) στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Τη στιγμή της επίθεσης ο Μ. Βαρβιτσιώτης ήταν στο γραφείο του και μάλιστα ανέβασε και video στο twitter!

Στο video των 20 δευτερολέπτων που ανέβασε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης φαίνεται ομάδα κουκουλοφόρων να φεύγει τρέχοντας από το κτίριο, στην οδό Γεναδίου στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια του “ντου” ο αστυνομικός της συνοδείας του πρώην υπουργού πυροβόλησε για εκφοβισμό στον αέρα.

Στόχος ο Βαρβιτσιώτης ή οι δικαστές;

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί διενεργούν προανάκριση, για να διευκρινιστούν οι συνθήκες της επίθεσης και του πυροβολισμού, καθώς και ο στόχος των κουκουλοφόρων.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, στο διπλανό γραφείο με τον κ. Βαρβιτσιώτη, στον 2ο όροφο, στεγάζεται ο Οικοδομικός Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας.

Βαρβιτσιώτης

Από την αυτοψία στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου του συνεταιρισμού. Αντίθετα, δεν πείραξαν το γραφείο του πρώην υπουργού, ο οποίος ήταν μέσα με ξεκλείδωτη την πόρτα, καθώς στο μεταξύ πυροβόλησε ο φρουρός του από τον δρόμο που βρισκόταν, και έφυγαν γρήγορα.

Η επίθεση των κουκουλοφόρων

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μια ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων εμφανίστηκε έξω από το κτίριο και περίπου 5-6 από αυτούς ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο. Προξένησαν φθορές στην πόρτα του συνεταιρισμού, πέταξαν «τρικάκια» με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι στον τοίχο ανάμεσα στα δύο γραφεία, τη λέξη «αλληλεγγύη».

Βαρβιτσιώτης

Τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός από τον δρόμο, όπου βρισκόταν ο αστυνομικός συνοδός του κ. Βαρβιτσιώτη στο αυτοκίνητο του και τον περίμενε να κατέβει, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή.

Ο αστυνομικός αναμένεται να δώσει κατάθεση, η οποία αναμένεται να φωτίσει τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις