Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Οι πρώτες φωτογραφίες του με την οικογένειά του

Μιχάλης Λεμπιδάκης
ΦΩΤΟ από το CretaPost

– “Πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος” είπε ο επιχειρηματίας για τους απαγωγείς του
– Στο σπίτι του βρίσκεται από το απόγευμα ο Μιχάλης Λεμπιδάκης
– “Βροχή” συλλήψεων για την υπόθεση – Νέες αποκαλύψεις για την ομάδα που κρατούσε όμηρο τον επιχειρηματία
– Ποιος είναι ο “εγκέφαλος” της απαγωγής και ο ρόλος της 16χρονης που έχει συλληφθεί

Έξι μήνες μετά την απαγωγή του, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης βρίσκεται στην αγκαλιά των δικών του ανθρώπων και… ούτε ο ίδιος δε μπορεί να πιστέψει, ότι το μαρτύριό του έλαβε τέλος. Το είπε άλλωστε και στους αστυνομικούς: “Δε μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε”.

Εμφανώς καταβεβλημένος και αδυνατισμένος αλλά ελεύθερος πια ο Μιχάλης Λεμπιδάκης απολαμβάνει απόψε τη ζεστασιά της οικογένειάς του, στο σπίτι του, στα Καλέσα Ηρακλείου. Εκεί έφτασε μετά τις 18:00 το απόγευμα…

Η συγκλονιστική κατάθεση του επιχειρηματία

Τα όσα περιέγραψε ο επιχειρηματίας για τις ημέρες που ήταν όμηρος των απαγωγέων, είναι συγκλονιστικά. Σύμφωνα με το LiveNews, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης είπε:

“Μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο. Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στο χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί. Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο, ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μία κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε από πού έβγαινα ούτε που έμπαινα. Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δε μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε”.

Υπάρχει κι άλλη ομάδα απαγωγέων;

Σύμφωνα με τα όσα μεταδόθηκαν από το LiveNews, υπάρχουν πληροφορίες ότι η ομάδα που πιάστηκε τώρα για την απαγωγή Λεμπιδάκη, δεν είναι η πρώτη, αυτή δηλαδή που τον απήγαγε. Οι πληροφορίες λένε ότι οι πρώτοι άνθρωποι, εκείνοι που τον έπιασαν όμηρο πριν από 6 μήνες, απογοητεύτηκαν όταν κατάλαβαν ότι δε θα πάρουν τα λύτρα που ζητούσαν. Τότε, τον παρέδωσαν σε άλλη ομάδα, αυτή τη δεύτερη, που πιάστηκε στη μάντρα αυτοκινήτων. Το ενδεχόμενο να πρόκειται για δύο ομάδες απαγωγέων, ενισχύει το γεγονός ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των συλληφθέντων και των προσαχθέντων…

Χρονόπουλος: Έχουν γίνει 7 συλλήψεις και θα γίνουν κι άλλες

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο LiveNews ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Χρονόπουλος μέχρι στιγμής έχουν γίνει 7 συλλήψεις, μεταξύ αυτών και η ανήλικη. “Ο αριθμός των συλλήψεων θα ανέβει. Τα 6 άτομα από τα 7 που συνελήφθησαν, είναι από την Κρήτη…” διευκρίνισε μεταξύ άλλων. Οι πληροφορίες των τοπικών ΜΜΕ λένε ότι οι συλλήψεις μαζί με τις προσαγωγές ξεπερνούν τις 12 μέχρι αυτή την ώρα…

Με αγωνία αναμένεται η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. η οποία θα γίνει την Τετάρτη.

Κρητικός επιχειρηματίας ο “εγκέφαλος” της υπόθεσης – Ο ρόλος της 16χρονης

Οι πληροφορίες που φτάνουν από το πρωί για τους πρωταγωνιστές της πολύκροτης απαγωγής είναι πολλές. Για τον εγκέφαλο της απαγωγής λενε ότι πρόκεται για κρητικό επιχειρηματία ο οποίος μάλιστα, είχε εμπλοκή και στην απαγωγή Παναγόπουλου.

Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει αίσθηση είναι η σύλληψη μιας 16χρονης! Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ο ρόλος της στην υπόθεση. Αρχικά ακούστηκε ότι ήταν εκείνη που αγόραζε κάρτες κινητής τηλεφωνίας στους απαγωγείς για να επικοινωνούν με την οικογένεια του θύματος. Αργότερα ακούστηκε ότι είχε ρόλο “ταχυδρόμου”, στις επικοινωνίες των απαγωγέων με την οικογένεια του θύματος. Για εμπλοκή στην απαγωγή έχει συλληφθεί και ο πατέρας της 16χρονης.

Η μητέρα της, μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή ΤΑΤΙΑΝΑ live, είπε πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς έχει συμβεί, δηλώνοντας σίγουρη ωστόσο ότι τόσο η κόρη της όσο και σύζυγός της, δε μπορεί να έχουν κάποια εμπλοκή με την απαγωγή. «Κανείς μπαμπάς δε θα εξέθετε το παιδί του. Κανείς μας δεν είναι μπλεγμένος σε αυτό το θέμα. Ούτε ο ίδιος ξέρει γιατί τον έχουν συλλάβει. Είμαι βέβαιη ότι δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη… Η δουλειά του ήταν «κομμένη» πάρα πολύ λόγω της κρίσης… Αντιμετωπίζουμε πολές οικονομικές δυσκολίες. Με τίποτα δε θα συμμετείχε στην απαγωγή. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Θέλω να με πάρει τηλέφωνο το παιδί μου, να το αφήσουν να έρθει στο σπίτι» είπε μεταξύ άλλων στην Τατιάνα Στεφανίδου. Ακούστε την:

Τέλος στο μαρτύριο μετά από 186 μέρες αγωνίας

Για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου αναχώρησε λίγο πριν τις 5.30 το απόγευμα από το Ρέθυμνο, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Ο 53χρoνος επιχειρηματίας, μετά την επιτυχή επιχείρηση της απελευθέρωσής του μετά από 186 ημέρες ομηρείας, μεταφέρθηκε σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, στη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου εξετάσθηκε από ειδικό γιατρό, ενώ δίπλα του βρισκόταν ψυχολόγοι της ΕΛΑΣ και μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν καλά στην υγεία του και με πλήρη διαύγεια, έφερε ωστόσο εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας. Όπως είπε ο ιατροδικαστής που τον εξέτασε, στην εκπομπή LiveNews, ο επιχειρηματίας είναι αδυνατισμένος και έχει σημάδια από τα σημεία που τον είχαν δέσει οι απαγωγείς. Αποκάλυψε επίσης, ότι από τα νύχια του έχει παρθεί γενετικό υλικό, που ίσως προδίδει την ταυτότητα κάποιων από τους δράστες…

Πηγή: LiveNews, ΤΑΤΙΑΝΑ live, ΑΠΕ-ΜΠΕ, CretaPost

 

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις