Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μοίρες: Με… απειλές στη φυλακή ο 51χρονος! Τι ισχυρίστηκε [video]

Μοίρες

Με απειλές και προσπάθεια για λιντσάρισμα από τους εξαγριωμένος συγγενείς του θύματος, ο 51χρονος δράστης του φονικού στις Μοίρες φυγαδεύτηκε από τα δικαστήρια Ηρακλείου για να μεταφερθεί στη φυλακή.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 51χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του 79χρονου Κώστα Χατζάκη, πριν από σχεδόν μια εβδομάδα στις Μοίρες Ηρακλείου. Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος και απέδωσε τις πράξεις του στο ποτό, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Κατά τη μεταγωγή του, ο 51χρονος συνοδευόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα από την πλαϊνή πόρτα, κάτι που εξόργισε τους συγγενείς του θύματος. Το ίδιο έγινε και μετά το τέλος της απολογίας του, όταν εξαγριωμένοι συγγενείς του 79χρονου επιχείρησαν ξανά να τον λιντσάρουν.

Clickmore Στη φυλακή για τη δολοφονία στις Μοίρες! Τον περίμεναν ξανά οργισμένοι συγγενείς του θύματος [pics]

Όταν αντιλήφθηκαν ότι ο 51χρονος φυγαδευόταν από το δικαστικό μέγαρο, από άλλη πόρτα από εκείνη που τον περίμεναν, άρχισαν να τρέχουν για να τον προλάβουν, αλλά αυτοκίνητο της ασφάλειας Ηρακλείου τον είχε απομακρύνει.

«Μόλις κατέβεις στη Μεσαρά, θα σε φάω! Ό,τι του έκανες θα σου κάνω. Αν κατεβεί στη Μεσαρά θα τον εκτελέσω εγώ. Θα λιώσεις μέσα στη φυλακή!», φώναζε ένας άνδρας σε έξαλλη κατάσταση.

Δείτε τις στιγμές της έντασης

Τι ισχυρίστηκε ο 51χρονος για το φονικό στις Μοίρες

Ο 51χρονος άνδρας εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται τίποτα από την ώρα του φονικού, όταν αναζητώντας την εν διαστάσει σύζυγό του, πυροβόλησε στο κεφάλι και σκότωσε τον 79χρονο Κώστα Χατζάκη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγο για έναν «σακατεμένο», άρρωστο άνθρωπο. Ο δικηγόρος του Γιώργος Κοκοσάλης με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετωπίζει ο πελάτης του και το οποίο, όπως είπε, επιβεβαιώνεται μέσα από καταθέσεις και ιατρικά έγγραφα, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

Και ο δεύτερος συνήγορος υπεράσπισης έκανε λόγω για μειωμένη αντίληψη λόγω αλκοολισμού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Γιάννης Στειακάκης τόνισε ότι εναντίον του κατηγορουμένου θα στραφούν και οι γονείς των παιδιών που έπαιζαν μέσα στο δωμάτιο όταν ο 51χρονος πυροβολούσε.

«Από τη μια ότι δεν θυμάται τι έκανε, και από την άλλη ζητά συγγνώμη», τόνισε ο κ. Στειακάκης κάνοντας λόγο πως από τα στοιχεία που προκύπτουν, ο 51χρονος πήγε στο σπίτι της οικογένειας και ήξερε τι ζητούσε και τι έψαχνε και μάλιστα όπως αναφέρει κατά την σύλληψη του έδωσε και εξηγήσεις για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτή του την πράξη.

Ο δεύτερος δικηγόρος της οικογένειας κ. Λαμπρινός αναφέρθηκε σε παλαιότερη παραβατική συμπεριφορά του 51χρονου.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις