Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μονή Πετράκη: Ένιωσε αδικημένος κι απάντησε με βιτριόλι ο «άνθρωπος του Θεού»

Μονή Πετράκη

Δεν το χωρά ανθρώπου νους αυτό που συνέβη νωρίς το βράδυ της Τετάρτης, 23.06.2021, στη Μονή Πετράκη, με έναν άνθρωπο που υποτίθεται πως θέλει να λογίζεται ως άνθρωπος του Θεού, να κάνει το αδιανόητο: Να επιτίθεται με καυστικό υγρό, πιθανότατα βιτριόλι (!) εναντίον συνανθρώπων του.

Η είδηση σε… δυο αράδες είναι πως ο ιερέας από τη Βέροια καθαιρέθηκε για υπόθεση ναρκωτικών, θεώρησε άδικη την απόφαση αυτή και αποφάσισε να πάρει το Νόμο στα χέρια του, αδειάζοντας το μπουκάλι με το καυστικό υγρό πάνω στους έντρομους Μητροπολίτες. Φρικιαστικό και παράδοξο για έναν άνθρωπο που -στη θεωρία- έχει ως κύρια αποστολή του να μεταφέρει τα ιδανικά της Εκκλησίας.

Αντ’ αυτών, μετέφερε τελικά το μπουκάλι με το οξύ και όταν συνέβη αυτό που φοβόταν βγήκε εκτός εαυτού…

Καρέ – καρέ η δολοφονική επίθεση στη Μονή Πετράκη

Την υπόθεση έχει αναλάβει πια το Τμήμα Ανθρωποκτονιών με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τα όσα έγιναν στη Μονή Πετράκη, όπου λίγο μετά τις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης, 23.06.2021, σημειώθηκε η σοκαριστική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, όλα συνέβησαν στον δεύτερο όροφο της Μονής Πετράκη, όπου συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο.

Click4more: Μονή Πετράκη: Αίματα και ράσα στο πάτωμα – Σοκάρουν οι πρώτες εικόνες μετά την επίθεση στους Μητροπολίτες

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο ιερέας από την Βέροια είχε ήδη καθαιρεθεί πρωτόδικα για μια υπόθεση ναρκωτικών (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά τι είχε συμβεί), ενώ σήμερα εκδικαζόταν η έφεση, με τον μετέπειτα δράστη να αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα ήταν για τον ίδιο «βαρύ». Έτσι, έβγαλε το μπουκάλι με το καυστικό υγρό και επιτέθηκε εναντίον των Μητροπολιτών.

Σε δηλώσεις του, μάλιστα, στους δημοσιογράφους από το Νοσοκομείο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, αναφέρθηκε στην υπόθεση για την οποία καθαιρέθηκε ο ιερέας και αρκέστηκε να πει πως αυτό έγινε «για πράξεις που δεν αρμόζουν στο λειτούργημά του» (σ.σ. δείτε εδώ τις δηλώσεις του).

Μονή Πετράκη

Τραυματίστηκε και αστυνομικός στη Μονή Πετράκη

Ένας ειδικός φρουρός που βρίσκεται μόνιμα στη Μονή Πετράκη άκουσε τι συνέβη κι έσπευσε στο σημείο, ενώ και ο ίδιος έχει τραυματιστεί από την επίθεση κι έχει διακομιστεί στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 401.

Πρόλαβε πάντως να συλλάβει τον δράστη, ενώ είχε καλέσει και ενισχύσεις, με άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Αθηνών να φτάνουν στο σημείο.

Μονή Πετράκη Μονή Πετράκη

Δέκα συνολικά οι τραυματίες

 Στο ΓΝΑ «Λαϊκό» διακομίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης από τη Μονή Πετράκη, με μέριμνα του ΕΚΑΒ,  6 Μητροπολίτες και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. 

Από εκεί διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση. Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων. Ο Μητροπολίτης ‘Αρτας που μετέβη με ίδιον μέσο στο ΚΑΤ έχει λάβει εξιτήριο.

Η κατάσταση της υγείας τους δεν κρίνεται ανησυχητική και τέθηκαν σε ιατρική παρακολούθηση

 

Click4more: Μονή Πετράκη: Η κρυμμένη κοκαΐνη στα ράσα, το «ποίμνιο» και η απόπειρα επίθεσης σε γυναίκα

Επίσης τραυματίστηκε, όπως προαναφέρθηκε, ο ειδικός φρουρός, αλλά και ο Γενικός Γραμματέας του Συνοδικού δικαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός και δύο δικηγόροι.

Μονή Πετράκη

Επίσης τραυματίστηκε ο Μητροπολίτης Άρτης, Καλλίνικος

Μονή Πετράκη

Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες έχουν μεν εγκαύματα αλλά όχι πολύ σοβαρά και δεδομένο είναι πως δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός από τους τραυματίες.

Πιο ελαφρά τραυματισμένοι είναι αναλυτικά:

Ο Μητροπολίτης Γουμενίσσης

Μονή Πετράκη

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας

Ο Μητροπολίτης Κασσάνδρειας

Και τέλος οι Μητροπολίτες Δρυϊνουπόλεως και Ζακύνθου.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης – Γιάννα Σουλάκη – Λευτέρης Σουχάιμπ
Φωτογραφίες: Intime.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις