Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων πίσω από το δέμα θανάτου – Ίσως έφτιαξαν τη βόμβα στη φυλακή του Κορυδαλλού

Νέα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων πίσω από το δέμα θανάτου – Ίσως έφτιαξαν τη βόμβα στη φυλακή του Κορυδαλλού

Σημαντικό λάθος από τους τρομοκράτες που ήθελαν να τινάξουν στον αέρα με παγιδευμένο δέμα την Πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα, εντόπισαν οι ερευνητές της Αντιτρομοκρατικής.

Το “κούφιο” βιβλίο που είχαν τοποθετήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό, με τα τρία μασούρια δυναμίτιδας, είναι ένα εξειδικευμένο βιβλίο ιατροδικαστικής το οποίο απευθύνεται σε περιορισμένο αναγνωστικό κοινό, κυρίως ιατροδικαστές αλλά και φοιτητές και πωλείται επίσης σε πολύ συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία.

Ήδη από χθες το πρωί, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έχουν βγει στο δρόμο προκειμένου να εντοπίσουν τα τρία συγκεκριμένα βιβλιοπωλεία, που πωλούν αυτό το βιβλίο, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον ύποπτο αγοραστή.

Ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι δυνατόν η παραγγελία του βιβλίου να έχει γίνει ακόμα και διαδικτυακά, πλην όμως και σε αυτή την περίπτωση ο αριθμός των προσώπων που είναι δυνατόν να δείξουν ενδιαφέρον για ένα τόσο εξειδικευμένο ανάγνωσμα είναι επίσης περιορισμένος.

Στο μεταξύ οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής πιστεύουν ακράδαντα πως πίσω από την αποστολή του τρομοδέματος κρύβεται κάποιος νέος πυρήνας της οργάνωσης “Συνωμοσία της Φωτιάς” και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εκρηκτικός μηχανισμός να κατασκευάστηκε ακόμα και μέσα στις φυλακές, από έμπειρα στελέχη τις οργανώσης που κρατούνται στο Κορυδαλλό, όπως είχε συμβεί άλλωστε κατά το πρόσφατο παρελθόν, κατά την προετοιμασία της επιχείρησης “Γοργοπόταμος”.

Παράλληλα και όσον αφορά στο νέο πυρήνα της “Συνωμοσίας” που στην κυριολεξία ξεφύτρωσε από το πουθενά, οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι δυνατόν να αποτελείται ακόμα και από άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, καθώς φαίνεται πως η δεξαμενή στρατολογήσης νέων κομάντο στα Εξάρχεια έχει στερέψει για τη συγκεκριμένη οργάνωση, ιδιαίτερα έπειτα από τις απανωτές συλλήψεις των αρχών.

Όσον αφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό, είναι σχεδόν πανομοιότυπος, με αυτό που είχε στείλει το 2014 η “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, στο Α/Τ Ιτέας και επίσης δεν είχε εκραγεί.

 

Ο μηχανισμός που στάλθηκε στο σπίτι της πρόεδρου Εφετών στο Χολαργό, αποτελούνταν από τρία μασούρια δυναμίτιδας, έναν διακόπτη on – of, αυτοσχέδιο πυροκροτητή κι ένα μανταλάκι που θα λειτουργούσε για την ενεργοποίηση του μηχανισμού μόλις η κ. Πόγκα θα άνοιγε το βιβλίο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε