Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Από εισπνοή καπνού πέθαναν τα δυο αγόρια και ο πατέρας τους

Νέα Σμύρνη διαμέρισμα ιατροδικαστής φωτιά

– Μια υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο
– Νέες αποκαλύψεις για την οικογενειακή τραγωδία στη Νέα Σμύρνη όπου πατέρας έβαλε φωτιά και παρέσυρε μαζί του στο θάνατο τα 8χρονα αγόρια του
– Στο νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ η τραγική μητέρα των παιδιών
– Τι αποκαλύπτει στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζάνης που εξέτασε τις τρεις σορούς

Τις τρομακτικές τελευταίες στιγμές των δυο αγοριών, του Σταύρου και του Βασίλη, που τα ξημερώματα βρήκαν το θάνατο μέσα στο σπίτι του πατέρα τους στη Νέα Σμύρνη, “αποκαλύπτουν” τα όσα διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τις σορούς.

Τα δυο αγόρια, δίδυμα οκτώ ετών, ήταν με τον πατέρα τους για το Σαββατοκύριακο. Κανείς δεν φανταζόταν τι είχε σχεδιάσει ο 40χρονος επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας. Πως ένας άνδρας, που πολλοί λένε ότι υπεραγαπούσε τα παιδιά του, έβαλε φωτιά στο διαμέρισμα και παρέσυρε τα δυο αγγελούδια μαζί του στο θάνατο.

Έναν θάνατο ασφυκτικό. Τα παιδιά, όπως και ο πατέρας, πέθαναν από την εισπνοή καπνού. Αυτό δήλωσε στο newsit.gr ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης. «Ο θάνατος οφείλεται στην εισπνοή αιθάλης» τόνισε. Όπως είπε, εγκαύματα, δεν είχε κανείς από τους τρεις.

Τα χέρια των παιδιών ήταν μαυρισμένα από τον καπνό. Πολύ περισσότερο, μαυρισμένο ήταν το σώμα του πατέρα. Που σημαίνει, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, πως ο πατέρας ήταν περισσότερο εκτεθειμένος στον καπνό από τη φωτιά που ο ίδιος έβαλε.

Ακούστε τι δήλωσε ο ιατροδικαστής στο newsit.gr

Τα κλείδωσε στο σπίτι κι έβαλε φωτιά

Τα δυο παιδιά είχαν ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα του. Γείτονες του 40χρονου στη Νέα Σμύρνη περιέγραψαν, λίγες ώρες μετά την τραγωδία, και τον ίδιο ως έναν στοργικό πατέρα.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου (25.11.2017), ο 40χρονος έβαλε σε εφαρμογή αυτό που φαίνεται πως από καιρό σχεδίαζε. Έγραψε με μαρκαδόρο σε έναν τοίχο «σας βαρέθηκα όλους». Και κόλλησε πολλά χαρτάκια στους τοίχους του σπιτιού.

Μηνύματα γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Μηνύματα οργής κατά του πατριού της πρώην γυναίκας του. Μηνύματα όπου αποκάλυπτε ότι είχε μοιράσει τα πράγματά του σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη.

Μετά, έβαλε φωτιά σε ένα στρώμα και σε ρούχα. Είχε φροντίσει να κλείσει πόρτες και παράθυρα. Να κλειδώσει την εξώπορτα για να μην μπορεί να βγει ή να μπει κανείς.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι τα παιδιά βρέθηκαν στο χολ. Πως ίσως να προσπάθησαν να σωθούν. Ή να σώσουν τον πατέρα τους. Τα χεράκια των δυο αγοριών ήταν κατάμαυρα από τον καπνό.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε αλλά ο καπνός ήταν αρκετός για να σκοτώσει τον πατέρα και τα δυο παιδιά. Οι άνδρες της πυροσβεστικής που έφτασαν στο διαμέρισμα της Νέας Σμύρνης, αναγκάστηκαν να σπάσουν την πόρτα του διαμερίσματος με τσεκούρι για να βρεθούν αντιμέτωποι με την ανείπωτη τραγωδία.

Δείτε εικόνες από το διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη φωτιά διαμέρισμα Νέα Σμύρνη φωτιά διαμέρισμα Νέα Σμύρνη φωτιά διαμέρισμα Νέα Σμύρνη φωτιά διαμέρισμα

Το διαζύγιο και τα ψυχολογικά προβλήματα

Ο 40χρονος επισμηνίας φαίνεται πως είχε ψυχολογικά προβλήματα. Τα παιδικά του χρόνια, η εγκατάλειψη από τη μητέρα του και εν συνεχεία το δύσκολο διαζύγιο του, όλα έπαιξαν το ρόλο τους.

Άνθρωποι από το οικογενειακό του περιβάλλον ανέφεραν ότι αγαπούσε υπερβολικά τα παιδιά του και του ήταν επώδυνο το ότι μετά το διαζύγιο δεν τα έβλεπε συχνά.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τον τελευταίο καιρό τον παρακολουθούσε ψυχολόγος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η τραγική μητέρα

Κεντρικό πρόσωπο της τραγωδίας, η μητέρα των δυο αγοριών. Στο άκουσμα πως τα δυο αγγελούδια της βρήκαν το θάνατο από τον ίδιο τους τον πατέρα, κατέρρευσε. Νοσηλεύεται και δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα ξαναδεί τα παιδιά της.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει πριν από τουλάχιστον 1,5 χρόνο. Μάλιστα, όπως ανέφερε στον Ελεύθερο Τύπο συγγενής του 40χρονου παιδοκτόνου, φαίνεται πως η αιτία του διαζυγίου ήταν η συμπεριφορά του επισμηνία.

Όπως λέει, η πρώην σύζυγός του «είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της. Ξέραμε ότι είχαν σοβαρά προβλήματα αλλά δεν πιστεύαμε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο. Ήταν πολύ δύσκολες οι συνθήκες που βίωναν».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις