Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Η αστυνομία άκουγε ζωντανά τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από το κινητό του δράστη

Νέα Σμύρνη
Φωτογραφίες από: Intime

«Θα με δώσεις;» – «Ναι, στεγνά». Αυτόπτης μάρτυρας είδε στην Νέα Σμύρνη τον… κουνιάδο του (!) και τον «έκαψε» με την κατάθεσή του. Απίστευτες αποκαλύψεις για το πώς η ΕΛΑΣ άκουγε live τα άγρια επεισόδια και τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού από το κινητό 23χρονου που τελικά συνελήφθη. Ποιος είναι ο «Πόντιος».

Οι πρώτες συλλήψεις για τα έκτροπα στην Νέα Σμύρνη έγιναν, ωστόσο η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια και τον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, η αστυνομία ενεργεί προκειμένου να εντοπίσει και να συλλάβει και άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στα επεισόδια. Πρόκειται για περίπου 10 άτομα ακόμα που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο ή πρόκειται για χούλιγκαν.

Αυτά τα άτομα συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του 28χρονου αστυνομικού, με τις Αρχές να έχουν ήδη πληροφορίες για τρεις από αυτούς. «Κλειδί» για τη σύλληψη των ατόμων θα αποτελέσουν οι επικοινωνίες αλλά και τα ευρήματα στο σημείο της επίθεσης.

Σε… live μετάδοση η δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο, πάντως, είναι ο τρόπος με τον οποίον ταυτοποιήθηκε ένας 23χρονος που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Το άτομο αυτό που συμμετείχε σε ενέργειες αναρχικών, σύμφωνα πάντα με το Mega, ήταν το τελευταίο δίμηνο υπό τηλεφωνική παρακολούθηση κατόπιν εισαγγελικής άδειας από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Click4more: Δεν ήμουν καν στην Νέα Σμύρνη! Αρνείται τα πάντα ο 30χρονος που φέρεται να «γκρέμισε» τον άτυχο αστυνομικό

Οι αστυνομικοί, λοιπόν, άκουγαν σε… ζωντανή μετάδοση τι συζητούσε με άλλους από το κινητό του ενώ βρισκόταν στη Νέα Σμύρνη (!) αλλά και τι ανέφεραν ορισμένοι από τους δράστες του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός μέσα στη σύγχυση της επίθεσης ξέχασε το κινητό του ανοικτό, με αποτέλεσμα να καταγράφεται τι ακριβώς λεγόταν τις κρίσιμες στιγμές που ο αστυνομικός ήταν στο έδαφος.

Ο κουνιάδος και ο «Πόντιος»

Εν τω μεταξύ, μια κατάθεση – φωτιά φαίνεται ότι οδήγησε στη σύλληψη του 30χρονου Ελληνοϊρακινού που διέμενε στη Μαγούλα. Πρόκειται για τον άνδρα που κατηγορείται ότι έριξε μετά από σπριντ τον αστυνομικό από τη μηχανή του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ο ανηλεής ξυλοδαρμός για 2,5 ολόκληρα λεπτά.

Σύμφωνα με αυτήν την κατάθεση, που έρχεται από αυτόπτη μάρτυρα που είχε βρεθεί στη Νέα Σμύρνη για άλλο λόγο, είδε τον 30χρονο -συγγενή του- με έναν άλλον φίλο του με το ψευδώνυμο «Πόντιος» να συμμετέχει στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Ο «Πόντιος» είναι ένα από τα πρόσωπα που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ελληνικής αστυνομίας.

Ο 30χρονος φαίνεται να ρώτησε τον συγγενή του αν θα τον «καρφώσει» ελληνική αστυνομία και έγινε ένας έντονος διάλογος μεταξύ τους.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Η κατάθεση που… τον έκαψε και ο διάλογος

Ο τηλεοπτικός σταθμός, μάλιστα, εξασφάλισε την κατάθεση που «έκαψε» τον 30χρονο. Αναλυτικά ανέφερε ο μάρτυρας:

«Καθώς προχωρούσαν προς τη λεωφόρο Συγγρού είδα τον αδελφό της εν διαστάσει γυναίκας μου, ο οποίος μένει στη Μαγούλα και τον ρώτησα “τι κάνεις εδώ ρε, θα κάνετε επεισόδια;” Εκείνος μου απάντησε “γιατί θα με δωσεις;” κι εγώ του απάντησα “ναι στεγνά. Αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς”.

Click4more: Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο 28χρονος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε

Αμέσως μετά άκουσα να φωνάζει κάποιος από το πλήθος “έρχονται οι μπάτσοι με τα παπάκια” και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα προς τους αστυνομικούς που περνούσαν με τα παπάκια.

Έφτασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπάει με κλωτσιές ένα πεσμένο αστυνομικό. Είδα βίντεο από τα επεισόδια στο οποίο φαίνονται… με γυρισμένη πλάτη που φορούσε χακί μπουφάν, καθώς κι ένα άτομο με άσπρο μπουφάν το οποίο συμμετείχε και αυτό στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Είμαι απολύτως βέβαιος ότι το δεύτερο άτομο που σας λέω είναι φίλος του… γιατί τον έχω δει αρκετές φορές στο σπίτι του αλλά δεν γνωρίζω τα στοιχεία του παρά μόνο πως ο…αποκαλεί… το εν λόγω άτομο βρισκόταν δίπλα του. Όταν είχαμε τη στιχομυθία που περιέγραψα παραπάνω».

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: Mega.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις