Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα στοιχεία για τα 15.000 ευρώ που έκαναν φτερά από φοριαμό στο τμήμα Ψυχικού

Κρήτη Λαμία Πτολεμαΐδα

Νέα και ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν απ’ την έρευνα των εσωτερικών υποθέσεων για τον αρχαιότερο υπαξιωματικό της Ασφάλειας Ψυχικού – Φιλοθέης, που δήλωσε την κλοπή των 15.000 ευρώ [ατομικών οικονομιών του] που είχε φυλαγμένα στον φοριαμό με τα περισσότερα από σαράντα κατασχεμένα όπλα και περίστροφα.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι ο πιο παλιός υπαξιωματικός «μάνα του Λόχου», είχε προσωρινά αποσπαστεί αρχικά για δέκα ημέρες στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας και σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή του newsit.gr ζήτησε μόνος του άλλη μια «παράταση» οχτώ ημερών, όπως και έγινε. Ο υπαξιωματικός επέστρεψε κανονικά στα παλιά του καθήκοντα την πρωταπριλιά και ενώ είχε ήδη τοποθετήσει τα χρήματα εκεί μήνες πριν, φέρεται να αντιλήφθηκε την κλοπή μόλις στις 5 Απριλίου. 

Απαραβίαστος ο φοριαμός

Ο φοριαμός πάντως δεν ήταν παραβιασμένος, ενώ δεν φαίνεται να είχε αφήσει ή παραδώσει το μοναδικό [;] κλειδί που διέθετε σ’ άλλον συνάδελφό του αφού στην Αμυγδαλέζα θα πήγαινε μόνο για λίγες ημέρες. Εκείνο που τώρα προέχει είναι να ακολουθήσει αναλυτική καταμέτρηση για να διαπιστωθεί αν όλα τα κατασχεμένα όπλα βρίσκονται κανονικά στη θέση τους και αν ο φερόμενος «μακρυχέρης», αφαίρεσε πιθανόν άλλα χρήσιμα αντικείμενα ή έγγραφα που καλώς ή κακώς φυλάσσονταν στον φοριαμό. 

«Εσωτερικός» ο έλεγχος…

Πάντως, έχει αποκλειστεί η περίπτωση ο «δράστης» να είναι απλός «επισκέπτης» καθώς ο φοριαμός βρίσκεται στον 1ο όροφο της μονοκατοικίας όπου στεγάζεται στο Παλαιό Ψυχικό το Τμήμα Ασφαλείας.

Click4More Ψυχικό: Το «κομπόδεμα» του αστυνομικού και τα κατασχεμένα όπλα 

Απόλυτα ενήμερος όλων των προεκτάσεων αυτής της περίεργης υπόθεσης είναι ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής Πέτρος Τζεφέρης, ο οποίος «συμμερίζεται» την άποψη ότι όλως περιέργως, το περιστατικό αυτό ήρθε να προστεθεί την στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής της ασφάλειας Ψυχικού-Φιλοθέης, ο οποίος και ζήτησε αναλυτικά κατάσταση με το τι παραλαμβάνει! 

Βασίλης Χήτος

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις