Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Νέα σύλληψη για το κύκλωμα της κοκαΐνης – Ο ρόλος του γιου πασίγνωστης αστρολόγου

Νέα σύλληψη για το κύκλωμα της κοκαΐνης – Ο ρόλος του γιου πασίγνωστης αστρολόγου

– Υπεύθυνος για το πλήρωμα και το σκάφος που μετέφερε την κοκαΐνη ο γιος της πασίγνωστης αστρολόγου
– Στα χέρια της αστυνομίας κι άλλο μέλος του κυκλώματος με άμεση σχέση με τους συλληφθέντες στην Ελλάδα
– Η αλβανική μαφία και οι έρευνες στην Αυστραλία

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα της κοκαΐνης με πλοκάμια σε Ελλάδα, Εκουαδόρ και Αυστραλία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ακόμη ένα μέλος του κυκλώματος και πλέον μιλάμε για 10 συλλήψεις, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα στοιχεία που αποκαλύπτουν τον ρόλο των μελών του κυκλώματος. Ο γιος πασίγνωστης αστρολόγου φαίνεται ότι ήταν υπεύθυνος για το σκάφος που μετέφερε τα ναρκωτικά.

Από τις φωτογραφίες του ιστιοπλοϊκού που θα μετέφερε τα ναρκωτικά από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία φαίνεται ότι σχεδόν κάθε διαθέσιμος χώρος του ήταν γεμάτος. Συνολικά οι δράστες είχαν φορτώσει 382 κιλά καθαρής κοκαϊνης την οποία στη συνέχεια θα “έκοβαν” αποκομίζοντας κέρδη περίπου 11 εκατομμυρίων.

Αυτό που θεωρούν δεδομένο οι αστυνομικοί, τουλάχιστον με βάση τις έως τώρα έρευνες, είναι ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν συνεργασία με περισσότερους από έναν προμηθευτές στο Εκουαδόρ. Φαίνεται άλλωστε αυτό από τα “λογοτυπα” πάνω στις συσκευασίες των ναρκωτικών. Αυτό που λείπει από τους αστυνομικούς είναι ο χρηματοδότης όλης της επιχείρησης, ο πραγματικός αρχηγός με τις διασυνδέσεις στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.

Ο ρόλος του γιου της αστρολόγου

Για το σκάφος αυτό, όπως και για άλλα σκάφη του κυκλώματος, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο γιος της αστρολόγου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης καφετέριας στον Πειραιά, είχε την ευθύνη για την επιλογή των skippers αλλά και όλων των εγγράφων ώστε να περάσει τον έλεγχο καταλληλότητας.
Τα άλλα δυο μέλη που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, ένας 63χρονος και ένας 41χρονος αναλάμβαναν κυρίως τον σχεδιασμό του ταξιδιού ενώ φαίνεται ότι ήταν αυτοί που κανόνιζαν και τις… δουλειές.

Ο ένας από τους συλληφθέντες στην Ελλάδα, αλβανικής καταγωγής, φαίνεται να έχει ηγετικό ρόλο και έτσι ερευνάται ο ρόλος της αλβανικής μαφίας σε όλη την υπόθεση, καθώς στο Εκουαδόρ συνελήφθη σήμερα ακόμη ένας Αλβανός. Πρόκειται μάλιστα για τον αδελφό του εδώ συλληφθέντα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί, αλλά και οι συνεργάτες του από Εκουαδόρ και ΗΠΑ δεν έχουν σταματήσει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr στο μικροσκόπιο μπαίνει τώρα η Αυστραλία, ο τόπος παράδοσης της κοκαΐνης. Εκεί θα αναζητηθούν οι άνθρωποι που θα παραλάμβαναν το φορτίο.

Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου

Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις