Δευτέρα, 20 Μαΐ
21oC Αθήνα

Νέα βόμβα μεγατόνων! Δεύτερο κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών για ιστοσελίδες – 700.000 ευρώ η μηνιαία ταρίφα

Νέα βόμβα μεγατόνων! Δεύτερο κύκλωμα δημοσιογράφων εκβιαστών για ιστοσελίδες – 700.000 ευρώ η μηνιαία ταρίφα

– Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό το νέο κύκλωμα εκβιαστών δεν έχει σχέση με το κύκλωμα των τριών συλληφθέντων
– Τρία άτομα που έπεσαν θύμα εκβιασμών έχουν ήδη κάνει αποκαλύψεις στην Ασφάλεια
– Η νέα μεγάλη έρευνα αφορά συγκεκριμένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και εκβίαζαν στελέχη δημόσιων οργανισμών, επιχειρήσεων, τραπεζών και τεχνοκρατών
– Τα τρία άτομα που έχουν πάει στην Ασφάλεια δέχονται απειλές τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους

Μετά την αποκαλύψη για το κύκλωμα δημοσιογράφων που εκβίαζαν στελέχη ΔΕΚΟ και Τραπεζών, τα στόματα ανοίγουν και πλέον στην Ασφάλεια Αττικής είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν δεύτερο κύκλο ερευνών, για παράλληλο κύκλωμα επίσης δημοσιογράφων οι οποίοι έπαιρναν εκβιαστικά διαφημίσεις για τα έντυπα τους αλλά και τις ιστοσελίδες τους.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, ήδη στην Ασφάλεια Αττικής έχουν εμφανιστεί συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους τουλάχιστον τρία άτομα, τα οποία είχαν μια πρώτη κουβέντα με τους αρμόδιους Αξιωματικούς, στους οποίους εξέθεσαν αρχικά τους φόβους τους όσον αφορά στην επίσημη καταγγελία του δεύτερου κυκλώματος.

Ο φόβος των συγκεκριμένων προσώπων έγκειται στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και ενώ είχε αποκαλυφθεί το κύκλωμα των τριών δημοσιογράφων που συνελήφθησαν, άρχισαν να δέχονται απειλές τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους, από τους “δημοσιογράφους” που φέρετε να τους εκβιάζουν, καθώς φοβήθηκαν μήπως και στην δική τους περίπτωση υπάρξουν καταγγελίες για την δραστηριότητα τους.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να προκύπτει σχέση του νέου κυκλώματος με τους τρεις συλληφθέντες δημοσιογράφους οι οποίοι σήμερα οδηγούνται εκ νέου στον Ανακριτή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα τρία πρόσωπα που φέρετε να εκβιάζονται από παράλληλο κύκλωμα δημοσιογράφων, ένας επιχειρηματίας, ένας Τεχνοκράτης, κι ένας στέλεχος Δημόσιου Οργανισμού, αποκάλυψαν στους αρμόδιους Αξιωματικούς της Ασφάλειας πως έχουν πέσει θύματα εκβιασμού από άλλη ομάδα δημοσιογράφων, που ελέγχουν συγκεκριμένες ενημερωτικές ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες ημέρες αναμένεται, οι άνθρωποι που υποστηρίζουν πως έχουν πέσει θύματα του δεύτερου κυκλώματος εκβιάσης για την απόσπαση διαφημιστικών πακέτων, να καταθέσουν μηνύσεις προκειμένου να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα ώστε να σπάσει και αυτό το απόστημα.

Η νέα μεγάλη έρευνα αφορά σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, των οποίων οι διαχειριστές φέρεται να εκβίαζαν στελέχη Μεγάλων Δημοσίων Οργανισμών, ιδιωτικών επιχειρήσεων, Τραπεζών, ακόμα και τεχνοκρατών που κατέχουν υψηλές θέσεις, προκειμένου να τους αποσπούν διαφημιστικά πακέτα για τις ιστοσελίδες.

Μια πρώτη εκτίμηση για τα ποσά που αποσπούσε μηνιαίως το κύκλωμα κάνει λόγο για ποσά της τάξεως των 700 χιλιάδες ευρώ, όλα προερχόμενα από διαφημιστικά πακέτα, τόσο κρατικά όσο και ιδιωτικά.

Πρόκειται για δημοσιογράφους με το ίδιο προφίλ που είχαν και οι πρόσφατα συλληφθέντες, οι οποίοι κατηγορούνται για των εκβιασμό στελέχους Δημόσιου Οργανισμού με σκοπό την αποσπάσει χρημάτων μέσω διαφημιστικών πακέτων.

Μάλιστα οι πηγές ενημερώσης αναφέρουν πως στην περίπτωση που η Ασφάλεια Αττικής φθάσει στην αποκάλυψη του νέου κυκλώματος, τότε θα πρόκειται για βόμβα μεγατόνων καθώς το ονόματα που φέρετε να εμπλέκονται είναι ηχηρά και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε