Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για τους ληστές των κοσμημάτων: Το “σατανικό ζευγάρι” και τα ονόματα “φωτιά” που ανήκουν στο κύκλωμα

Νέες αποκαλύψεις για τους ληστές των κοσμημάτων: Το “σατανικό ζευγάρι” και τα ονόματα “φωτιά” που ανήκουν στο κύκλωμα

– Το “σατανικό ζευγάρι” που έκανε ζωή μέσα στα πλούτη πουλώντας κλεμμένα κοσμήματα
– Η περιουσία τους ξεπερνάει τα… 10.000.000 ευρώ
– Σε κάθε γωνιά του σπιτιού στο Χαλάνδρι υπήρχαν πολύτιμα κοσμήματα και διαμάντια
– Ονόματα “φωτιά” συνεργάζονταν με την συμμορία των Ρομά που είχε “γδύσει” ακόμη και διάσημους

Σε κατσαρόλες, ψυγειοκαταψύκτες, φούρνους ακόμα και σε κάδους απορριμάτων, βρήκαν κρυμμένα χρυσαφικά, πετράδια, πλάκες χρυσού, διαμάντια και κοσμήματα μεγάλης αξίας, οι Αστυνομικοί τις Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής που πραγματοποίησαν έρευνα σε τριώροφο οίκημα στο πάτημα Χαλανδρίου, όπου έκρυβε έναν μικρο θησαυρό ο κλεπταποδόχος τις Μαφίας των Ρομά, που είχε ρημάξει χιλιάδες σπίτια ακόμα και επωνύμων από την μια άκρη τις Ελλάδας στην άλλη.

Οι έμπειροι αστυνομικοί τις Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, μαζί με τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου που εξιχνίασε την υπόθεση, επί τρεις ημέρες ερευνούσαν το τριώροφο κτίσμα ιδιοκτησίας του 43χρονου, αποκαλύπτοντας σε κάθε του γωνιά, μέσα σε ψυγεία, φούρνους, συρτάρια, ντουλάπες, κάδους απορριμάτων ακόμα και στο κάδο του πλυντηρίου, κλοπιμαία από το μεγάλο Συνδικάτο των Ρομά.

Μάλιστα και σύμφωνα με ασφαλείς αστυνομικές πηγές, ο 43χρονος ενεχυροδανειστής, μαζί με την 40χρονη συμβία του, τα πολύτιμα κομμάτια κυρίως κοσμήματα, χρυσαφικά και μοναδικά στο είδος τους κομμάτια δεν τα έλιωναν προκειμένου να τα μετατρέψουν σε χρυσό, διότι έτσι έχαναν την αξία τους. Έτσι λοιπόν είχαν βάλει σε εφαρμογή ένα απίστευτο σχέδιο. Ήδη είχαν βρει και νοικιάσει κατάστημα στο κέντρο τις Αθήνας όπου και θα άνοιγαν κοσμηματοπωλείο, πουλώντας επώνυμα χρυσαφικά διεθνών οίκων, αλλά και γνωστών Ελλήνων σχεδιαστών, όλα κλεμμένα από σπίτια επωνύμων και επιχειρηματιών, τα οποία είχε αρπάξει έπειτα από διαρρήξεις το Μαφιόζικο Συνδικάτο τον Ρομά.

Επί μια πενταετία, ίσως και παραπάνω, το συγκεκριμένο ζευγάρι αγόραζε από την συμμορία των Ρομά μοναδικά στο είδος τους κομμάτια, κάτω και από την μισή τους αξία, με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να έχουν συγκεντρώσει έναν μικρο θησαυρό αξίας άνω των 10.000.000 ευρώ. Μάλιστα και σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Διοικητή Ασφάλειας Υποστράτηγο Χρ. Παπαζαφύρη που παρουσίασε την υπόθεση, το ζευγάρι των κλεπταποδόχων είχε στην κατοχή του διαμάντια και πετράδια, αξίας άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Επιπλέον και έπειτα από αυτή την αποκάλυψη, οι κλοπές που αποδίδονται πια στο μαφιόζικο Συνδικάτο των Ρομά έχουν φθάσει τις 3.000 σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ η λεία τους υπερβαίνει τα 50.000.000 ευρώ. Πλέον οι έρευνες της Ασφάλειας έχουν επεκταθεί στο να διαπιστωθεί ο δρόμος του χρυσού προς Γερμανία και Ιταλία, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος τις κλεπταποδοχής, που περιλαμβάνει ονόματα “φωτιά”, όπως λένε αστυνομικοί που έχουν απόλυτη γνώση των ερευνών.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε