Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: Ξέσπασε η μάνα της 27χρονης

Νεκρό βρέφος στην Πάτρα: Ξέσπασε η μάνα της 27χρονης

Δάκρυσε η 27χρονη στο άκουσμα της απόφασης Εισαγγελέως και Ανακριτή Πατρών, που την έκριναν προφυλακιστέα για τον θάνατο του βρέφους της, το οποίο άφησε σε παραλία στην Αγυιά, με αποτέλεσμα να πνιγεί. 

Η 27χρονη που αντιμετώπιζε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σήμερα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, προκειμένου να απολογηθεί μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε. Με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέως και Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέα.

Στο πλευρό της βρίσκονταν οι γονείς της επαναλαμβάνοντας πως δεν γνώριζαν για την εγκυμοσύνη της κόρης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα της 27χρονης κατηγορούμενης, στο άκουσμα της απόφασης λύγισε, λέγοντας “πάρτε εμένα μέσα, πάρτε με και μένα, όχι το παιδάκι μου”.

Υπενθυμίζεται πως η 27χρονη μετά τη γέννηση του μωρού στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Ο Άγιος Ανδρέας”, τα ξημερώματα της Τετάρτης το έσκασε μαζί με το μωρό και σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει υποστηρίξει, ευρισκόμενη σε απόγνωση το άφησε στην ακτή, για να το βρει κάποιος και να το πάρει. Δεν είχε πρόθεση να το σκοτώσει.

Η αιτία θανάτου του βρέφους σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση είναι “πνιγμός εντός θαλασσίου ύδατος”.

Ο δικηγόρος της 27χρονης, Γιάννης Αποστόλοπουλος, ισχυρίζεται πως η γυναίκα βρίσκεται σε επιλόχια κατάθλιψη και έχει ζητήσει να υποβληθεί σε ψυχιατρική γνωμάτευση.

Όπως εξήγησε: “η προθεσμία ζητήθηκε, ώστε να διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, διότι στο παρόν χρονικό στάδιο ο βασικός μας ισχυρισμός είναι ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας”.

Όσον αφορά στο τι ισχυρίζεται η 27χρονη, ο συνήγορός της είπε ότι “η κοπέλα δήλωσε στην απολογία της προανακριτικά, πως άφησε το μωρό δίπλα στην θάλασσα, πιστεύοντας και θέλοντας να το βρει κάποιος, ώστε να μην διατρέξει κίνδυνο η ζωή του”.

Πηγή: tempo24

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις