Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Νίκος Μαυρίκος: Έτσι με άφησαν ελεύθερο – Τι είπε στους αστυνομικούς

Νίκος Μαυρίκος: Έτσι με άφησαν ελεύθερο – Τι είπε στους αστυνομικούς

Ο Νίκος Μαυρίκος περιέγραψε καρέ – καρέ στους αστυνομικούς πως τον απελευθέρωσαν.
Ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε χρήματα στους απαγωγείς του.
Πως προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους οι δράστες. Τι εξετάζει η αστυνομία.

Τα όσα έζησε στα χέρια των απαγωγέων του περιγράφει τις τελευταίες ώρες ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος ο οποίος είχε απαχθεί πριν από 8 ημέρες έξω από το σπίτι του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι δεν έδωσε χρήματα στους απαγωγείς του και ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στα χέρια. Αυτό το διαπίστωσε και ιατροδικαστής που κλήθηκε από την αστυνομία για να τον εξετάσει. Ο Νίκος Μαυρίκος, είπε ακόμα στους αστυνομικούς ότι δεν γνωρίζει που τον κρατούσαν και ότι του έδωσαν να φορέσει άλλα ρούχα προκειμένου να μην βρεθεί επάνω του δείγμα DNA από τις αρχές.

Για το πως τον άφησαν ελεύθερο ο επιχειρηματίας είπε ότι τον άφησαν σε ερημική περιοχή της Αττικής που δεν μπορούσε να καταλάβει που είναι. Είπε ακόμα ότι περπάτησε για πολλή ώρα και όταν βγήκε σε κεντρικό δρόμο πήρε ταξί και διένυσε μια απόσταση περίπου 30 με 40 λεπτά μέχρι το σπίτι του.
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από έμπειρους αστυνομικούς πολύ περίπλοκη και με πολλά κενά. Και για τον λόγο αυτό την χαρακτηρίζουν αρπαγή και όχι απαγωγή και επίσης εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Ο επιχειρηματίας απελευθερώθηκε σήμερα το πρωί και επικοινώνησε ο ίδιος με τους αστυνομικούς προκειμένου να τους πει ότι είναι καλά στην υγεία του.

Ήταν 11 το πρωί όταν ο Νίκος Μαυρίκος επικοινώνησε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. «Είμαι ο Νίκος Μαυρίκος. Με απελευθέρωσαν. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στους αστυνομικούς ο πειραιώτης επιχειρηματίας.

Η είδηση για την απελευθέρωση του επιχειρηματία που είχε πέσει θύμα απαγωγής στις 27/12/2018 έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά, έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Άμεσα έφτασε στο σπίτι του Νίκου Μαυρίκου κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που έχει στην δικαιοδοσία του και τις απαγωγές και αφού πήραν τα πρώτα δείγματα τον μετέφεραν στη ΓΑΔΑ.

Ενα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι αστυνομικοί παρά τα όσα φέρεται να έχει πει ο επιχειρηματίας, είναι  όπως είχε γράψει και τις προηγούμενες ημέρες το newsit.gr, οι απαγωγείς διαπραγματεύονταν απευθείας με τον επιχειρηματία για τα χρήματα που ζητούσαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις