Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Novartis: Τα περιουσιακά στοιχεία των 10 πολιτικών προσώπων ζητά η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Novartis: Τα περιουσιακά στοιχεία των 10 πολιτικών προσώπων ζητά η Εισαγγελέας Διαφθοράς

Στοιχεία για τις καταθέσεις, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, καθώς και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία, μετοχές κλπ για τα 10 πολιτικά προσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υποθεση της Novartis, ζητάει η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρυματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η εισαγγελέας διαφθοράς ζητάει να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων, για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή, καθώς και τις συζυγους και τα ενήλικα παιδιά τους (συνολικά 38 άτομα).

Η παραγγελία αφορά τους: Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιώργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.

Η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα (ενώ διενεργούνται παράλληλα και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής) και για τα πολιτικά προασωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε προφανώς η παραγγελία προς τις τράπεζες. Ήδη η εισαγγελία είχε κινήσει (προ αρκετού καιρού) την ίδια διαδικασία και για χιλιάδες μη πολιτικά προσωπα, κυρίως γιατρούς, οι οποίοι φέρονται να εμπλεκονται στην υπόθεση της Novartis.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις