Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ντου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια – Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Ντου της Αστυνομίας στα Εξάρχεια – Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Πριν ακόμα συμπληρωθεί 24ωρο από την καταδρομική επίθεση στο Α/Τ Ομονοίας, η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε επιχείρηση στην καρδιά των Εξαρχείων, συλλαμβάνοντας Αλβανούς διακινητές ναρκωτικών, οι οποίοι λειτουργούσαν στα πλαίσια της Αλβανικής Μαφίας, έχοντας χωρίσει σε ζώνες επιρροής την συγκεκριμένη περιοχή.

Οι Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από πολυήμερες παρακολουθήσεις, κατάφεραν να διαπιστώσουν ολόκληρο το δίκτυο της Αλβανικής Μαφίας που δρούσε σε συγκεκριμένες περιοχές και οδούς των Εξαρχείων, τις οποίες είχε μετατρέψει σε υπαίθριο “Σούπερ Μάρκετ” ναρκωτικών.
Μάλιστα οι αστυνομικοί και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, από την ενδελεχή παρακολούθηση που είχαν κάνει και μάλιστα στην “καρδιά” των Εξαρχείων, διαπίστωσαν πως οι διακινητές είχαν ως ορμητήριο τους ένα κτήριο στην οδό Ερεσού.
Από εκεί έπαιρναν τις ποσότητες των ναρκωτικών και στην συνέχεια οι διακινητές με συγκεκριμένα ωράρια, έπαιρναν θέση στα πόστα τους στις οδούς Μεθώνης, Θεμιστοκλέους και Καλλιδρομίου.
Εκεί πωλούσαν καθημερινά μεγάλες ποσότητες κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, αλλά και ποσότητες κοκαΐνης. Μάλιστα και όπως διαπιστώθηκε από τις παρακολουθήσεις των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, οι διακινητές διέθεταν και δυο μηχανάκια, τα οποία χρησιμοποιούσαν ακόμα και για “ντελίβερι” ναρκωτικών, ενώ συχνά πυκνά και για το “ξεκάρφωμα” χρησιμοποιούσαν τα μηχανάκια για να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες χασίς και κοκαΐνης, ώστε να τις αποθηκεύουν στην “καβάντζα” της οδού Ερεσού.
Η επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής ήταν αστραπιαία και μάλιστα μέρα μεσημέρι, καθώς μέσα σε λίγα λεπτά συνέλαβαν 7 άτομα, 6 Αλβανούς κι έναν Έλληνα, ενώ από τους κάτοικους και τους θαμώνες της περιοχής που έχει χαρακτηριστεί “άβατο” ουδείς αντέδρασε. Το αντίθετο μάλιστα έγινε, καθώς η περιοχή τείνει να μετατραπεί από την Αλβανική Μαφία σε υπαίθρια αποθήκη ναρκωτικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ασφάλειας Αττικής, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: “κοκαΐνη βάρους 111,3 γραμμαρίων σε 206 συσκευασίες, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1.457 γραμμαρίων σε 75 συσκευασίες, κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 2,2 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 1.060 ευρώ, δύο 2 ηλεκτρονικές, ζυγαριές ακριβείας, δύο 2 μοτοσυκλέτες εκ των οποίων μία κλεμμένη και πέντε κινητά τηλέφωνα.”

Του Θ. Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις