Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ο μάχιμος πιλότος απέτρεψε την απόδραση Μαζιώτη – Το σχέδιο της Ρούπα και ο ρόλος του Παλαιοκώστα

Ο μάχιμος πιλότος απέτρεψε την απόδραση Μαζιώτη – Το σχέδιο της Ρούπα και ο ρόλος του Παλαιοκώστα

Στην κυριολεξία στο παρά πέντε απετράπη την Κυριακή απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, του γνωστού τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Μια απόδραση που φέρετε να διοργάνωσε η συμβία του Πόλα Ρούπα, όπως εκτιμούν οι Αρχές και μάλιστα κατά πάσα πιθανότητα με την καθοδήγηση του νούμερο 1 Έλληνα καταζητούμενου, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η απόδραση απετράπη χάρις στο επαγγελματισμό και την ψυχραιμία του πιλότου του ελικοπτέρου, οποίος παρά το γεγονός πως η γυναίκα που επέβαινε στην καμπίνα πυροβόλησε δυο φορές εναντίων του, βρήκε το θάρρος και προσγείωσε το ελικόπτερο στις Ερυθρές, λίγο έξω από την Θήβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος αντέδρασε καθ’ αυτό το τρόπο, καθώς είναι πρώην αστυνομικός και μάλιστα σε μάχιμες υπηρεσίες, ενώ ολοκλήρωσε την θητεία στην ΕΛ.ΑΣ ως πιλότος στα ελικόπτερα του Σώματος.

Αμέσως μετά την αποτυχία του εγχειρήματος, οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής έδειξαν στον πιλότο του ελικοπτέρου φωτογραφίες τις Πόλας Ρούπα, επεξεργασμένες ώστε να εμπεριέχουν πιθανές μεταμφιέσεις της συμβίας του Νίκου Μαζιώτη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πιλότος του ελικοπτέρου, φέρεται να αναγνώρισε με σχετική βεβαιότητα στις φωτογραφίες, την καταζητούμενη για την συμμετοχή της στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” Πόλα Ρούπα.

Σκοπός της μεταμφιεσμένης γυναίκας που ανέβηκε στο ελικόπτερο ήταν να κατευθυνθεί στις φυλακές Κορυδαλλού να ρίξει ανεμόσκαλα και να επιβιβάσει στο ελικόπτερο τον Μαζιώτη και ίσως κι άλλους κρατούμενους των φυλακών.

Επίσης το πιστόλι που χρησιμοποίησε η μυστηριώδης γυναίκα δεν είναι άλλο από αυτό που είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης σε ληστεία τράπεζας, στην Κλειτορία Αχαΐας, όπου είχε τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Στην επίσημη ενημέρωση της Αντιτρομοκρατικής αναφέρεται ότι: “περί ώρα 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.

Στο ελικόπτερο επιβιβάστηκε γυναίκα και βάσει της σχετικής συμφωνίας στον ενδιάμεσο σταθμό (Θεολόγο) θα πραγματοποιούνταν παραλαβή πέντε ατόμων.

Την 14:15 ώρα και ενώ το ελικόπτερο υπερίπτατο της περιοχής Ερυθρών Αττικής, η γυναίκα, με την απειλή χρήσης πιστολιού, ζήτησε από τον κυβερνήτη την αλλαγή πορείας, απαιτώντας επιτακτικά την κίνηση του ελικοπτέρου προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Στην προσπάθεια του κυβερνήτη να αφοπλίσει την επιβάτιδα, αυτή πυροβόλησε, ενώ ακολούθησε πάλη μεταξύ τους, με συνέπεια την απώλεια ελέγχου του ελικοπτέρου αλλά και την σταδιακή απώλεια ύψους.

Η επιβάτιδα, μετά την προσγείωση κατάφερε να διαφύγει, παρά τις προσπάθειες του κυβερνήτη να τη συγκρατήσει, εγκαταλείποντας στο ελικόπτερο μέρος του οπλισμού της (γεμιστήρα όπλου).

Για τη ναύλωση του ελικοπτέρου χρησιμοποιήθηκε από τη γυναίκα καταφανώς πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, υπό στοιχεία ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ του ΦΩΤΙΟΥ και της ΓΕΩΡΓΙΑΣ, με ημερομηνία γέννησης 20-04-1971 στην ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και αριθμό ΑΒ288196, εκδοθέν από το Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού.

Από τις μέχρι τώρα εργαστηριακές εξετάσεις προέκυψε ότι ο κάλυκας πυροβόλου όπλου, ο οποίος ανευρέθη εντός του ελικοπτέρου, βλήθηκε από το ίδιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από τον τότε καταζητούμενο, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο Μαζιώτη, στη ληστεία της Τράπεζας Πειραιώς στην Κλειτορία Αχαΐας την 10-03-2014, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.”

Εμπλοκή Παλαιοκώστα (;)

Στην Αντιτρομοκρατική και σύμφωνα με πληροφορίες ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο, στην απόδραση να εμπλέκεται έστω και στο ρόλο καθοδηγητή, ο νούμερο 1 Έλληνας καταζητούμενος Βασίλης Παλαιοκώστας.

Άλλωστε στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο θεωρούν δεδομένη τη σχέση του Νίκου Μαζιώτη με το Β. Παλαιοκώστα, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει μαζί ακόμα και ληστείες. Παράλληλα κατά το παρελθόν στην Αντιτρομοκρατική είχαν ένδειξεις για βοήθεια που προσέφερε στην καταζητούμενη συμβία του Ν. Μαζιώτη ο Έλληνας “φαντομάς”, οποίος παραμένει άφαντος μετά την απόδραση του από το Κορυδαλλό, επίσης με ελικόπτερο.

Επίσης το τελευταίο διάστημα είχαν φθάσει πληροφορίες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για παρουσία, τόσο του Βασίλη Παλαιοκώστα, όσο και τις Πόλα Ρούπα σε περιοχές τις Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό είχαν σταλεί ειδικά κλιμάκια τις Υπηρεσίας σε συγκεκριμένες περιοχές, όχι όμως αυτές της Ερμιονίδας.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε