Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες θέλουν να μάθουν… τα πάντα για τον τζιχαντιστή στον Ελαιώνα

Συρία
Φωτογραφία αρχείου

Ενημέρωση για την σύλληψη του 27χρονου τζιχαντιστή στον Ελαιώνα, ζήτησαν Ευρωπαϊκές Υπηρεσίες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στα πλαίσια της σταθερής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους οι Αστυνομίες Υπηρεσίες της «Γηραιάς Ηπείρου» για την αντιμετώπιση της Ισλαμικής Τρομοκρατίας. Μάλιστα, ενδιαφέρον έδειξαν ακόμα και Υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Άλλωστε ο ίδιος ο 27χρονος παραδέχθηκε στους έμπειρους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πως ήταν μέλος του ISIS και μάλιστα είχε πάρει μέρος, όχι μόνο σε μάχες, αλλά ακόμα και σε μαζικές εκτελέσεις αντιπάλων μαχητών, αλλά και αμάχων που δεν συμφωνούσαν με την πρακτική του «Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και καιρό ο 27χρονος με την οικογένεια του – γυναίκα και πέντε παιδιά – είχαν μπει στο «μικροσκόπιο» της Αντιτρομοκρατικής, καθώς είχαν βάσιμες ενδείξεις πως επρόκειτο για μαχητή του «Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Όλο αυτό το διάστημα που είχαν στραμμένη την προσοχή τους στο πρόσωπο του 27χρονου οι Αστυνομικοί της ΔΑΕΒ, διαπίστωσαν πως προσπαθούσε να βρει τρόπο να φύγει από την Ελλάδα και να εγκατασταθεί σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.

Βέβαια, οι έμπειροι αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο, ο 27χρονος να είναι απόλυτα στρατευμένος φονταμενταλιστής και να ήθελε να περάσει σε χώρες της Ευρώπης, ακολουθώντας την προτροπή του νεκρού πια ηγέτη του ISIS Αλ Μπαγντάντι, ο οποίος έπειτα από την κατάρρευση του «Ισλαμικού Χαλιφάτου», είχε προτρέψει τους οπαδούς του να μεταφέρουν τον «αγώνα» τους «στις πόρτες των άπιστων για να νιώσουν την οργή του Ισλάμ και του Προφήτη». Δηλαδή να πραγματοποιήσουν τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη ακόμα και στις ΗΠΑ.

Ίσως για αυτό το λόγο να έχουν δείξει ενδιαφέρον διάφορες Μυστικές Υπηρεσίες, καθώς ο 27χρονος αποδεδειγμένα και καθ’ ομολογία, ήταν μαχητής του ISIS και μάλιστα στην πρώτη γραμμή.

Κατά συνέπεια και επειδή φαίνεται να υπάρχουν επαφές του με άτομα στην Ευρώπη, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής θα εξετάσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης, κυρίως λόγω των τελευταίων επιθέσεων σε Γαλλία και Αυστρία, πίσω από τις οποίες βρίσκονται οπαδοί του ISIS.

Click4more: Σκληρός Τζιχαντιστής του ISIS παρίστανε τον οικογενειάρχη στον Ελαιώνα – Ανατριχιαστικό βίντεο με την δράση του

Όπως ανακοινώθηκε από την Αντιτρομοκρατική, στην κατοχή του 27χρονου βρέθηκαν USB, τα οποία ήδη έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου και εξετάζονται, στην λογική αναζήτησης των επαφών του σε κράτη της Ε.Ε, ώστε να ενημερωθούν άμεσα οι αντίστοιχες Υπηρεσίες.

Βέβαια, «φύλλο και φτερό» θα γίνουν από την Αντιτρομοκρατική ενδεχόμενες επαφές που είχε ο 27χρονος και στην Ελλάδα και μάλιστα εκτός της δομής φιλοξενίας, όπου και διέμενε.

Ο 27χρονος συνελήφθη την Πέμπτη στην ανοικτή δομή του Ελαιώνα, έπειτα από επεισόδιο που προκλήθηκε. Όταν μεταφέρθηκε στην Αντιτρομοκρατική και του έδειξαν το βίντεο που απεικονίζεται και ο ίδιος, ομολόγησε την ένταξη του στο ISIS.

Στην Ελλάδα πέρασε το 2018 ως Σύρος πρόσφυγας, μαζί με την γυναίκα του και τα πέντε παιδιά του και ζήτησε άσυλο, το οποίο όμως ποτέ δεν του δόθηκε… για ευνόητους λόγους.

Η ομολογία του

«Ναι εγώ είμαι αυτός στο βίντεο και οδηγώ τους αιχμαλώτους σε ένα δωμάτιο… πήρα μέρος σε τέσσερις εκτελέσεις από αυτούς του κρατούμενους… Την ίδια τύχη είχαν και οι υπόλοιποι». Με αυτά τα λόγια και με τρόπο κυνικό, ομολόγησε ο 27χρονος τζιχαντιστής τις φρικαλεότητες στις οποίες πήρε μέρος, αποδίδοντας όμως αυτές τις πράξεις στο αίσθημα εκδίκησης που είχε φουντώσει μέσα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος είπε στους Αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής πως όταν ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες μεταξύ του Στρατού του Άσαντ και του «Ισλαμικού Κράτους», ο ίδιος δεν είχε κάποια ανάμειξη, μέχρι που ο στρατός και παραστρατιωτικές οργανώσεις προσκείμενες στο καθεστώς της Συρίας, εισέβαλαν στο χωριό, όπου ζούσε με την οικογένεια του.

«Έκαναν κακό σε μέλη της οικογένειας μου. Μπροστά στα μάτια μου σκότωσαν συγγενείς μου, ανθρώπους που αγαπούσα», φέρεται να είπε στην ομολογία του ο 27χρονος για να συμπληρώσει πως αυτό το περιστατικό ήταν καταλυτικό για τον ίδιο, καθώς πήρε την μεγάλη απόφαση για εκδίκηση, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στις δυνάμεις του ISIS.

«Ήθελα να εκδικηθώ με κάθε τρόπο. Εκείνη την εποχή το 2010 μόνο την εκδίκηση είχα στο μυαλό μου και έτσι αποφάσισα να μπω στο «Ισλαμικό Κράτος». Δεν είμαι φανατικός Μουσουλμάνος. Είμαι πιστός όχι φανατικός. Στο βίντεο που μου δείχνετε είμαι εγώ μαζί με άλλους ενόπλους και οδηγούμε αιχμάλωτους, υποστηρικτές και μαχητές του καθεστώτος, σ’ ένα δωμάτιο. Είχαμε εισβάλει στο χωριό τους το 2014 και τους πιάσαμε όλους… αυτός εκεί είμαι εγώ που τους χτυπώ και του κλωτσώ… Παραδέχομαι πως πήρα μέρος στις εκτελέσεις τεσσάρων από αυτούς… τους πυροβόλησα με το όπλο μου στο κεφάλι. Για τους υπόλοιπους δεν γνωρίζω την τύχη τους. Πιστεύω, όμως, πως είχαν την ίδια κατάληξη, από τους ενόπλους που βλέπετε στο βίντεο και κυρίως από τον επικεφαλής: τον άνθρωπο που κρατά την σημαία του Ισλαμικού Χαλιφάτου».

Όπως είπε ο ίδιος στην ομολογία του, το 2018 και αφού είχε πάρει μέρος σε αρκετές μάχες, αποφάσισε να φύγει από την Συρία καθώς ήδη το «Ισλαμικό Κράτος» είχε καταρρεύσει και οι τζιχαντιστές υποχωρούσαν ατάκτως σ’ ολόκληρη την συριακή επικράτεια.

Τότε πήρε την απόφαση να αφήσει τα όπλα, να πάρει την σύζυγο του και τα πέντε παιδιά του και να περάσει το 2018 στην Ελλάδα, με σκοπό τελικά να βρεθεί στην Ευρώπη.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις