Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Ομόφωνα ένοχοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν
Ο πατέρας του άτυχου Σαχζάτ Λουκμάν στο δικαστήριο - Φωτογραφία InTime News

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν σήμερα (06.05.2019) από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα τον Ιανουάριο του 2013.

Οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λουκμάν κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία με ρατσιστικό κίνητρο και της οπλοφορίαςοπλοχρησίας. Ως προς την πράξη (πλημμέλημα) της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, το δικαστήριο έκρινε το απαράδεκτο της έφεσης, καθώς έχει παύσει η ποινική δίωξη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι οι Διον. Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος με διαδοχικές πράξεις σκότωσαν με άμεσο δόλο τον άτυχο νέο, πακιστανικής υπηκοότητας, ενώ δικαστές και ένορκοι διέγνωσαν την ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου (79 ΠΚ) καθώς «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του».

Μετά και από επισήμανση του συνηγόρου Αντώνη Φούσσα, που εκπροσωπεί τον Δ. Λιακόπουλο και στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης, ο πρόεδρος της έδρας επεσήμανε ότι «το δικαστήριο δεν συνδέει την επίμαχη πράξη με τη Χρυσή Αυγή, απλά ότι εκείνη τη στιγμή γνώριζαν ότι εκείνος είναι αλλοδαπός».

Το δικαστήριο αποφάσισε να απορριφθούν όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί, και συγκεκριμένα τα αιτήματα μετατροπής της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η υπεράσπιση των δύο καταδικασθέντων μετά την απόφαση επί της ενοχής, προχώρησε στο αίτημα να διακοπεί η διαδικασία για άλλη δικάσιμο για την επιμέτρηση των ποινών. Όπως υποστήριξαν οι συνήγοροι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχει ψηφιστεί το Νομοσχέδιο για το νέο Ποινικό Κώδικα, και για αυτό ζήτησαν η ελληνική Δικαιοσύνη να τους μεταχειριστεί ανάλογα με τα νέα δεδομένα.

Επίσης, οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησαν να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς και της ειλικρινούς μεταμέλειας, με την υπεράσπιση να χαρακτηρίζει τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν ως «παραφωνία στη μέχρι τότε ζωή τους».

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθούν όλα τα αιτήματα.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις