Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Οργή σε ΗΠΑ και Τουρκία για τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα

Οργή σε ΗΠΑ και Τουρκία για τη νέα άδεια στον Κουφοντίνα

Έντονη ήταν για άλλη μια φορά η αντίδραση των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην είδηση πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, καταδικασμένος για τη συμμετοχή στη δράση της 17 Νοέμβρη, πήρε νέα άδεια από τις αγροτικές Βόλου όπου κρατείται.

Χαρακτηριστική είναι η φράση της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Heather Nauert, πως «οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή». Αντίδραση υπήρξε και από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τελευταία άδεια στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη Δημήτρη Κουφοντίνα, καταδικασμένο για δολοφονίες, μεταξύ των οποίων και μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα. Είναι μια επαίσχυντη αδικία προς τις οικογένειες των θυμάτων, οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή» έγραψε στο twitter η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Στο ίδιο μήκος και η ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, που καταδίκασε την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης που έδωσε «για άλλη μια φορά» άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα «ένα καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει πως η άδεια στον Κουφοντίνα, που έχει σκοτώσει Τούρκους διπλωμάτες, είναι «ασέβεια προς τη μνήμη τους και προς τις οικογένειές τους. Θέλουμε να υπογραμμίσουμε για άλλη μια φορά πως το να δίνεται η δυνατότητα σε έναν διαβόητο τρομοκράτη να επωφελείται τέτοιων ρυθμίσεων δεν συνάδει με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις