Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Οστά στο Σούνιο: Εκμαγείο θα λύσει το μυστήριο; [pics]

οστά

– Νέες εξελίξεις στην υπόθεση με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο Σούνιο
– Η αστυνομία “ανοίγει” ανεξιχνίαστες υποθέσεις από το παρελθόν, αναζητώντας την ταυτότητα του θύματος, αλλά και του δράστη
– Ερευνούν υποθέσεις κατά τις οποίες δεδομένα τελέστηκε δολοφονία, όμως το πτώμα δεν είχε βρεθεί ποτέ!
– Σε παλαιότερη υπόθεση, ιατροδικαστής είχε δημιουργήσει εκμαγείο κι έτσι τ;αυτοποιήθηκε το θύμα – Ελπίδες να μπορέσει να συμβεί κάτι ανάλογο
– Όλο το χρονικό της υπόθεσης με τα οστά που βρέθηκαν σε βαλίτσα, μέσα σε σπηλιά και ανήκουν σε άνδρα

Η υπόθεση με τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε βαλίτσα, μέσα σε σπηλιά στο Σούνιο, συνεχίζει να συγκλονίζει. Πρόκειται για μια εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση, με τις Αρχές να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Διαβάστε στην συνέχεια του κειμένου το χρονικό της υπόθεσης

“Ανοίγουν” ανεξιχνίαστες υποθέσεις!

Τα δεδομένα είναι απλά: Οι έρευνες της αστυνομίας βαδίζουν… στα τυφλά! Κι αυτό διότι το έγκλημα πιθανότατα τελέστηκε αρκετό καιρό πριν και τα στοιχεία είναι ελάχιστα.

Αυτό οδηγεί τις Αρχές στο να ανοίξουν φακέλους από ανεξιχνίαστες υποθέσεις του παρελθόντος. Δολοφονίες, συγκεκριμένα, που έχουν σημειωθεί στην Αττική τα τελευταία τέσσερα έως πέντε χρόνια. Μιλάμε για υποθέσεις κατά τις οποίες υπήρχαν οι αποδείξεις ότι έχει τελεστεί έγκλημα, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ κάποιο πτώμα.

Τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν -δυστυχώς- πολλές. Ωστόσο η θέση των Αρχών είναι “ιδιαίτερη”, αφού όπως εύκολα αναλογίζεται κανείς, πρόκειται για υποθέσεις που απαιτούν “ειδικούς χειρισμούς”. Ειδικά ως προς τις οικογένειες που έζησαν ένα τέτοιο δράμα…

οστά

Εκμαγείο μπορεί να δώσει τη λύση στο μυστήριο με τα οστά;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsit.gr, ο ιατροδικαστής θα είναι σε θέση να έχει μια σαφή άποψη για το περί τίνος πρόκειται, σε τουλάχιστον 15 μέρες. Κυρίως σε θέση να κάνει μία πρώτη σοβαρή εκτίμηση για τον μηχανισμό θανάτου. Αυτό θα συμβεί μετά την ανθρωπολογική ανασύσταση.

Κι εδώ έρχεται μια ενδιαφέρουσα διάσταση, που ίσως αλλάξει τα δεδομένα! Κατά το παρελθόν, είχε δημιουργηθεί εκμαγείο, στην περίπτωση μιας γυναίκας που είχε βρεθεί “κομματιασμένη”.

Τα αγρίμια είχαν φάει τη σάρκα της και είχαν μείνει μόνο τα κόκκαλα. Με τον τρόπο αυτό, οι Αρχές είχαν καταλήξει στην ταυτότητα της γυναίκας. Το περιστατικό αυτό είχε συμβεί πριν επτά χρόνια, με το πτώμα να βρίσκεται στα σκουπίδια. Ο ιατροδικαστής κατάφερε να προχωρήσει σε αυτή την αναπαράσταση, η οποία κατά 75% έμοιαζε με την ηλικιωμένη από την Κυψέλη, που είχε εξαφανιστεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τα ανθρώπινα οστά, βρέθηκαν σε σπήλαιο στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, στο Σούνιο. Κυνηγός βρήκε στην είσοδο σπηλαίου, έναν ταξιδιωτικό σάκο, όπου βρίσκονταν τα ανθρώπινα οστά, και αμέσως ειδοποίησε την Ασφάλεια Αττικής.

Άμεσα στο απομακρυσμένο σημείο έφθασε κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αλλά και ειδική ομάδα της ΕΜΑΚ, προκειμένου να ανασύρουν από το σπήλαιο τον ανθρώπινο σκελετό.

Το σύνολο των ανθρωπίνων οστών ήταν τοποθετημένα σε ταξιδιωτικό σάκο και ορισμένα ήταν εκτός του σάκου. Αυτό δείχνει πως μάλλον τα είχαν βρει αγρίμια.

Ο σκελετός αλλά και τα σκορπισμένα οστά ανασύρθηκαν απο τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Ασφάλειας. Αμέσως μεταφέρθηκαν στις εγκαταστάσεις της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

οστά

Οι εκτιμήσεις των αστυνομικών

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για το μακάβριο εύρημα στο Σούνιο, εκτιμούν πως τα οστά είναι ιδιαιτέρως παλιά. Μάλιστα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποιος να τα είχε φροντίσει. Δηλαδή, να τα είχε πλύνει και για άγνωστο λόγο να τα τοποθέτησε στον σάκο και στην συνέχεια να τα πέταξε στο σπήλαιο.

Με σοβαρότητα εξετάζεται το ενδεχόμενο της δολοφονίας και της απόκρυψης του πτώματος για χρόνια σε κάποιο σημείο. Δεν αποκλείουν οι αστυνομικοί το ενδεχόμενο, ο δράστης να παρέλαβε τα οστά χρόνια μετά την πράξη του και στην προσπάθεια του να κρύψει και τα τελευταία ίχνη του εγκλήματος να τα τοποθέτησε στον ταξιδιωτικό σάκο και να τα πέταξε στην είσοδο του σπηλαίου, ανάμεσα στα απορρίμματα που ήταν συγκεντρωμένα στο σημείο.

οστά

Οι πιστωτικές κάρτες

Κοντά στον σάκο με τα ανθρώπινα οστά, εντοπίστηκαν δύο πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ληγμένες και ανήκαν σε άνδρα. Ωστόσο, η περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά είναι χώρος απόρριψης απορριμμάτων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, δεν συνδέονται οι πιστωτικές κάρτες με το φρικιαστικό εύρημα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις