Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Όχι από το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα Ράϊκου για εξαίρεση των εισαγγελέων της Novartis

Όχι από το Συμβούλιο Εφετών στο αίτημα Ράϊκου για εξαίρεση των εισαγγελέων της Novartis

Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα εξαίρεσης της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη και των δύο επίκουρων εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση Novartis που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο σύζυγος της εισαγγελέως, Ελένης Ράικου, Λάζαρος Καρνέζης. Το αίτημα αφορούσε το σκέλος των ελεγχόμενων γιατρών.

Ανάλογη της κρίσης που διατυπώνεται στο υπ. αριθμόν 1896/2018 βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως Ράνιας Σταθέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική λειτουργός αναφέρει σε αυτήν ότι δεν προκύπτει πως η διαρροή για το έμβασμα των 1.000 ευρώ που έλαβε ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως κατά της διαφθοράς από την φαρμακοβιομηχανία για ομαδική μελέτη, έγινε από την διάδοχό της Ελένη Τουλουπάκη και τους επίκουρούς της εισαγγελείς.

Όπως κατά πληροφορίες αναφέρει η εισαγγελέας, στοιχεία της δικογραφίας βρίσκονται στο Κοινοβούλιο (στο οποίο στάλθηκε η δικογραφία τον Φεβρουάριο του 2018) στην Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, στη Τράπεζα της Ελλάδος και στο επιστημονικό προσωπικό που συνεπικουρεί τους εισαγγγελείς διαφθοράς.

Την ίδια ώρα η αντιπρόεδρος του ΣτΕ, που χειρίζεται την αγωγή κακοδικίας την οποία έχουν υποβάλλει οι κ.κ Ράικου – Καρνέζης, διαβίβασε αντίγραφα στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί με βούλευμα του το Δικαστικό Συμβούλιο εάν πρέπει να παγώσει η έρευνα που διενεργούν οι εναγόμενοι εισαγγελικοί λειτουργοί, ως προς το σκέλος που αφορά τον γιατρό, μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί η αγωγή στο ΣτΕ.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις